Jenten, som nå er blitt 11 år, var en torsdagskveld i mars i fjor på vei hjem fra trening i Fana.

Da ble hun redd, kom seg frem igjen og ut døren

Trond Eide, politiadvokat

— Hun sto og ventet på en buss, da en todørs bil stoppet og hun ble dratt inn i bilen, sier politiadvokat Trond Eide, påtaleansvarlig for saken.

- Kom seg frem igjen

Ifølge Eide kjørte bilen så et lite stykke, mot Sanddalsbotn og kunstgressbanen på Kringlebotn. Der skal den ha stoppet ved en gruset gangsti.

Her skal jenten, ifølge forklaringen hun har gitt i dommeravhør, ha fått beskjed om å sette seg bak i bilen.

— Da ble hun redd, kom seg frem igjen og ut døren. Hun løp fra bilen og kom i kontakt med noen vitner, sier Eide.

«LØP FRA BILEN»: Jenten, som var 10 år da kidnappingen skal ha skjedd, har forklart at hun kom seg ut av bilen i dette området ved Kringelbotn kunstgressbane. Pilene er plassert av politiet for å vise hvor hjulsporene ble funnet - spor de mener stammer fra 29-åringens bil.
POLITIET

Til turgåerne skal jenten ha forklart at hun hadde blitt holdt i bilen mot sin vilje.

Endret forklaring

Basert på vitneopplysninger pågrep politiet en 28 år gammel mann i saken samme natt.

Han ble fremstilt for varetektsfengsling noen dager senere, men løslatt. 28-åringen sa han hadde alibi for det aktuelle tidspunktet. I tillegg hadde jenten endret forklaring.

I et politiavhør dagen etter hendelsen forklarte hun at hun ikke hadde vært i bilen — og at det ikke hadde vært noen frihetsberøvelse.

I et senere dommeravhør gikk imidlertid jenten tilbake til sin første versjon - altså at hun ble holdt i bilen mot sin vilje.

- Voldtatt i pirattaxi

Noen måneder senere, natt til lørdag 4. august i fjor, tok en 18 år gammel jente og kjæresten hennes en pirattaxi fra Bergen sentrum mot Åsane.

Kjæresten gikk innom Esso på Nyborg i Åsane for å handle, men før han kom tilbake var pirattaxien kjørt videre.

Senere sammen natt anmeldte den 18 år gamle jenten sjåføren for å ha voldtatt henne inne i pirattaxien. Politiet gikk bredt ut med etterlysning i saken, inkludert et overvåkingsbilde av pirattaxien, men verken etterlysning eller tung etterforskning førte til at noen ble tatt.

Før i år. I starten av januar ble en 29 år gammel mann arrestert på Østlandet, siktet for voldtekten i Åsane. Mannen har tidligere bodd i Bergen, og hadde kommet hjem fra et flere måneder langt opphold i Jemen da han ble arrestert.

Og: 29-åringen er synonym med mannen som i mars i fjor ble løslatt i forbindelse med kidnappingssaken i Fana. Nå er han siktet og varetektsfengslet for både voldtekten og kidnappingen.

Mener bevisene er styrket

— Selv om han distanserer seg helt fra frihetsberøvelsen av jenten i Fana, mener vi nå at bevisene mot ham er styrket.

— Vi har blant annet fått analysert hjulspor fra en bil som ble funnet i Sanddalsbotn. Og vi mener disse sporene kommer fra en bil som siktede har disponert, sier politiadvokat Trond Eide.

Nekter straffskyld

29-åringens forsvarer, Arild Dyngeland, sier på spørsmål om hjulsporene at han «ikke vil kommentere enkeltmomenter i en bevisvurdering».

— Fra vår side mener vi det er veldig mange momenter som tilsier at han ikke har gjort det han siktet for i forhold til denne jenten. Det la også tingretten til grunn da han ble løslatt i mars, og det skjedde etter en veldig grundig vurdering, sier Dyngeland.

- Har han sagt noe om hjulsporene, eller om han overhodet har vært med bil på det stedet?

— Han har ikke erkjent straffskyld og etterforskningen pågår, så jeg skal ikke kommentere mer nå, sier Dyngeland.

29-åringen nekter også straffskyld for voldtekt.

TUROMÅRDE: På dette illustrasjonsbildet fra politiet er hjulsporene markert med piler ved turområdet i Sanddalsbotn i Fana.
POLITIET