En 35 år gammel mann har denne uken stått tiltalt for å ha forsøkt å drepe to menn utenfor puben Finnegan's i august i fjor.

To sakkyndige har fra før konkludert med at 35-åringen var psykotisk på gjerningstidspunktet, og at han dermed ikke kan idømmes ordinær fengsels— eller forvaringsstraff.

- Fare for gjentakelse

Statsadvokat Rudolf Christoffersen la fredag ned påstand om at mannen må overføres til tvungen psykisk helsevern.

— Påtalemyndigheten legger til grunn at de sakkyndige i løpet av rettssaken ikke har endret mening om tiltalte. Vi mener det er en nærliggende fare for at han, dersom han ikke får psykiatrisk behandling, vil kunne begå nye voldshandlinger av samme karakter som han nå står tiltalt for, sier Christoffersen om bakgrunnen for påstanden.

Nektet straffskyld

Mannen nektet straffskyld da rettssaken ble innledet mandag.

— Jeg har ingenting med dette her å gjøre i det hele tatt. Jeg traff på tre brasilianske damer inne på Rick's, og drakk blant annet masse tequila-shots med dem, men har ikke vært borti noen slåsskamp eller noe som helst, sa 35-åringen i sin forklaring.

Stukket i hjertet

To kamerater i 30-årene fikk henholdsvis et knivstikk i hjertet og hovedpulsåren revet over. En dørvakt ble også forsøkt stukket, men knivvesten berget trolig ham fra å bli skadet.

— Hadde jeg ikke kommet så raskt til sykehus, hadde jeg ikke vært i live i dag, sa det ene offeret da han vitnet.

Dørvakten har i retten pekt ut 35-åringen som gjerningsmannen.

— Slik vi ser det, har det som er fremkommet i retten bare bidratt til å styrke bevisbildet mot tiltalte. Vi mener bevisene i sum er tilstrekkelige til domfellelse, sier statsadvokat Christoffersen.

Tiltaltes forsvarer, advokat Trond Karlsen, la ned påstand om frifinnelse i sin prosedyre fredag.

— Han er av den oppfatning at han ikke kan stå bak knivstikkingen, skriver Karlsen i en sms til BT.

LIVSTRUENDE: Ivaylo (t.h.) ble stukket i hjertet, Veselin fikk hovedpulsåren kuttet over etter å ha blitt knivstukket. - Det er vanskelig og skremmende å være her, sa bulgarske Veselin da rettssaken startet . Bak kameratene sitter bistandsadvokat Egil Jordan og konstituert statsadvokat Rudolf Christoffersen.