Bergen brannvesen bidro med en styrke på 13 mann for å bistå under slokkingen av katastrofebrannen i Lærdal natt til søndag.

— Vi stilte med 13 mann og seks biler. Blant annet sendte vi inn en tankbil, en snorkelbil og en mannskapsbil med røydykkere, sier vakthavende sjef i Bergen Brannvesen Leif Linde.Brigadeleder Kjell Ove Christoffersen ledet styrken fra Bergen.

- Godt samarbeid

— Mitt inntrykk er at det ble gjort en veldig god jobb. I slokkingsarbeidet deltok det 100 brannfolk fra ti-femten forskjellige kommuner. Ifølge tilbakemeldingen fungerte samarbeidet svært godt mellom redningsetatene, og de lokale brannmannskapene gjorde en veldig god jobb, sier Linde som til daglig er og leder for operativ avdeling i Bergen Brannvesen.

Han ønsker også å trekke frem alle frivillige som deltok.

— Det var en solid god dugnad som ble utført i natt, og jeg er stolt over det redningsmannskapene greide å få til, sier Linde.

Forebygging viktig

Han sier at den kraftige vinden var en uheldig omstendighet som gjorde at flere hus enn normalt gikk med i denne brannen.

- Hvordan kunne en brann i et av de tette trehusområdene i Bergen ha utviklet seg i så sterk vind?

— Dette er noe av det vi har sterk fokus på i Bergen, både med forebygging, planer og beredskap i brannsmitteområdene. Jeg kan derfor berolige folk i Bergen med at de kan føle seg trygge. Men denne brannen i Lærdal viser hvor viktig det er med forebygging og brannberedskap. Det er vi flinke til både i Bergen og resten av Norge.

Katastrofe

— Brannen i Lærdal er selvsagt en katastrofe for alle berørte. Men så lenge ingen er omkommet, verken blant lokalbefolkningen eller redningsmannskapene, må det likevel være lov å trekke frem som det det positive i tragedien, sier Linde.