Mandag kveld sist uke ble 7-Eleven-kiosken i Ladegårdsgaten ranet av to delvis maskerte menn. Betjeningen skal ha forklart at det ble truet med en kniv med et cirka 20 centimeter langt blad.

Mindre enn en uke senere, på kveldstid søndag 2. mars, ble nok en 7-Eleven utsatt for ran, denne gangen på Vågsallmenningen i Bergen sentrum.

Her ble det beskrevet en knivlignende gjenstand på 10-20 centimeter. Den skal raneren ha hatt i lommen.

— Ikke ubeskrevet blad

Søndag kveld ble en 30 år gammel mann pågrepet etter Vågsallmenningen-ranet. Mannen har bodd i Bergen i lengre tid, men har utenlandsk opphav.

Tidlig onsdag ettermiddag blir 30-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for begge ranene.

— Han er ikke et ubeskrevet blad for oss, sier politiinspektør Rune Malt, som skal føre saken for politiet i retten.

Malt vil kreve fire uker i varetekt for 30-åringen.

LÅSTE SEG INNE: En kvinnelig ansatt ved denne kiosken i Ladegårdsgaten låste seg inne etter ranet mandag 24. februar i år. To delvis maskerte menn var inne i kiosken, politiet mener nå å ha pågrepet den ene av dem. ARKIVFOTO: TOR HØVIK

Ingen ble skadet under ranene, men den kioskansatte kvinnen i Ladegårdsgaten syntes episoden var så uhyggelig at hun låste seg inne etter ranet. Denne kiosken er blitt utsatt for ran flere ganger tidligere, blant annet for ett år siden.

Én raner på frifot

— Siktede erkjenner ikke straffskyld, sier Malt.

- Hva er bakgrunnen for at han ble pågrepet?

— Det er delvis basert på gjenkjenning. Politiet var i kontakt med mannen i forbindelse med et annet forhold - i tidsrommet rundt ranet på Vågsallmenningen. Også vitneforklaringer og beslag av klær er med i mistankegrunnlaget, sier Malt.

En andre ransmann fra ranet i Ladegårdsgaten er ennå ikke funnet.

— Vi jakter fortsatt på ham, sier Malt.

Også i natt ble en kiosk i Bergen utsatt for ran. Klokken 03.21 natt til onsdag fikk politiet melding om ran på Deli de Luca på Engen, der en mann truet med seg et ukjent beløp med en kjøkkenkniv. Onsdag morgen sto politiet fortsatt uten konkrete spor etter raneren.