— Tenk hvis det hadde kommet en impulsiv elleveåring som ville kjøre buss, sier Henning Gjellesvik og peker på den åpne bussen som går på tomgang i Fjellveien.

Bussen står midt i bakken ned mot restauranten Bellevue. Gjellesvik har stått og sett på bussen i 45 minutter når motoren endelig blir slått av.

— Bussen fikk problemer med et av hjulene rundt klokken ni i morges, og kunne ikke kjøre videre. Vi satt straks opp en ekstrabuss og sjåføren har hoppet på denne ekstrabussen, forklarer Kaare Enæs, kommunikasjonsleder i Tide buss.

- Hvorfor ble ikke bussen stengt?

— Falck skulle komme og hente bussen, men det tok lengre tid enn i antatt. Når sjåføren forlater bussen skal han uansett stenge den, og slukke motoren. Det var en glipp, sier Enæs.

Jeg har min egen teori. Sjåføren har dratt på damebesøk og vært så ivrig at han glemte å stenge bussen

Trygve Haug

Løst hjul

Problemene med hjulet Enæs refererer til er fire hjulbolter som er knekket rett av. Dermed hang bakhjulet bare på to bolter.

Rundt klokken 10.30 dukker en Flack-bil opp på stedet. De stenger av motoren, men får ikke slept med seg bussen på grunn av skadene. Trolig må den heises bort.

Gjelsvik kontaktet både Tide og politiet om den forlatte bussen.

— Jeg prøvde å få litt fart på dem, så jeg spurte Tide om jeg bare kunne bussen, siden nøklene sto i tenningen. Det var de ikke med på, da ville de ringe politiet, sier han.

- Skal sikres

Operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt bekrefter at de har fått tips om bussen.

— Dette er absolutt ikke måten å gjøre ting på når en får problemer på veien. Hvis en forlater et kjøretøy skal det sikres så ikke uvedkommende uten videre kan stikke av med det. Motoren skal slukkes, og dørene stenges, sier han.

Også Trygve Haug og Helge Aarli var bekymret for sikkerheten, og ble stående lenge ved den forlatte bussen onsdag morgen.

— Jeg har min egen teori. Sjåføren har dratt på damebesøk og vært så ivrig at han glemte å stenge bussen, humrer Haug.

PS! I kveld skjedde det samme i Dag Hammarskjøldsvei i Fyllingsdalen. - Jeg skulle tro Tide hadde lært etter dagens oppslag. Men kl 20.45 sto en ny buss åpen ved holdeplassen på Dag Hammarskjøldsvei med motoren i gang. Sjåføren gikk smilende og blid mot Rema 1000 for å handle, sier Aleksander Fredriksen til bt.no.

Onsdag kveld skjedde det samme i Dag Hammarskjøldsvei i Fyllingsdalen. - Kl 20.45 sto en ny buss åpen ved holdeplassen på Dag Hammarskjøldsvei med motoren i gang. Sjåføren gikk smilende og blid mot Rema 1000 for å handle, sier Aleksander Fredriksen.