MAJ-BRITT DAHL

Søndag formiddag. Spente konfirmanter, spente foreldre og søsken. En første presentasjon av neste vårs konfirmanter i Årstad kirke.

I våpenhuset, som fungerer som garderobe, henger konfirmantjenten vesken med mobil og penger på en knagg. Midt under preken og sang går sidedøren i kirken opp. Inn kommer en kvinne i 25-årsalderen, rusler ned midtgangen og ut i våpenhuset. Etter gudstjenesten oppdager jenten at vesken hennes er borte.

På kvelden drar jenten på kino i byen. Plutselig ser hun en ung kvinne med den forsvunne vesken. Jenten varsler sin far som kontakter politiet — og vips er kvinnen pågrepet.

Den unge kvinnen er den samme som kom tuslende inn i kirken under gudstjenesten. Hun er sett i kirken før, og kvinnen er godt kjent av politiet.

— Veldig leit, sier konfirmantprest Jon Abelseth i Årstad menighet. - Våpenhuset står alltid åpent undergudstjenester. Det henger en haug med korkapper der, men de henger trygt, forteller presten.

Ifølge overbetjent Per-Ivar Bøe ved Hordaland politidistrikt kom ikke alt til rette, uten at han vil si hva som manglet.

Det er sjelden ting forsvinner under gudstjenester, men en håndveske ble tydeligvis for fristende - selv i Guds hus.