Melkebonde Bjarte Loftheim i Askvoll kommune skulle levere 1200 liter melk til meieriet i dag, og har to leveringer til denne uken. Så langt har han ikke fått levert en eneste liter.

— Vi har kjørt her i flere år med angst for at noe skal skje. Jeg er glad verken folk eller utstyr ble skadet, sier Loftheim.

Raset gikk i morges, bare 300 meter fra huset hans i Askvoll kommune. Steiner tilsvarende tre-fire lastebillass stenger den kommunale veien.

Gjødselspredning stoppes

Kun en skogsvei kan brukes ut av området, melder Firda.

Den største frykten for Loftheim er at melken fra 18 kyr går til spille. Nå må han høre med meieriet hvor lenge han kan oppbevare melken før han må kaste den. Håpet er at kommunen får ryddet opp før det blir nødvendig. Men bonden har flere problemer når veien er vekke.

— Det er tid for gjødselspredning og jeg får bare spredt på beitemarkene, sier han.

Utenfor rasområdet har han 200 mål til som skal ha gjødsel. Heller ikke samboeren får gjort sin jobb. Hun er dyrlege og avhengig av bilen.

— Vi får en del utgifter med dette ja, men vi har ikke oversikt over hvor mye det blir, sier Loftheim.

Han er glad for at kommunen nå tar tak i problemet og forsøker å rydde opp raskt. Han mener den overhengende delen av fjellet må sprenges vekk og hele oområdet sikres før de igjen kan kjøre trygt.

10 personer uten vei

Åge Guddal i teknisk etat fraråder folk å gå nær rasområdet som sperrer veien for ti personer bosatt på Loftheim.

— Vi ser ikke vekk fra at det kan komme mer stein ned og vil ikke starte ryddearbeidet før geologen har gitt oss tilbakemeldinger, sier han til bt.no

Guddal har sendt bilder av raset til geologen.

— Vi gjør det vi kan for at dette skal gå raskt og venter svar fra geologen i løpet av dagen, sier Guddal. Han håper at de snart kan kjøre vekk steinene fra området, så bonden kan få levert melken i tide.