Melissa Sandvik sprang i forveien da hun var på tur med mamma Camilla Øvstetun og en av morens venninner på Uførefjellet i Florø i Sogn og Fjordane.

Det endte med tur på sykehuset i Førde — og armen i gips.

Det var Firdaposten som fortalte historien om den nysgjerrige ungjenten og en merkelig brun kasse. Hun fant den rett ved turstien, løftet den opp og tok etter hvert hånden inn i hullet for å fjerne en fiskebit.

Det skulle hun aldri gjort.

Da klappet den ulovlige mårfellen sammen. Litt lenger nede på stien hørte moren et skrik om hjelp.

«Var heldig»

— Jeg fikk veldig vondt og ble veldig lei. Fellen var så sterk at jeg ikke klarte å få ut hånden alene. Og det ble verre da jeg forsøkte, sier Melissa til Firdaposten.

— De sa på sykehuset at hun var veldig heldig. Hun har fått en brist og har armen i gips. Nå spiser hun paracet og klager om kveldene på at armen er vond og sliten, sier Camilla Øvstetun til BT.

Familien skal til Tyrkia på onsdag, og 11-åringen er naturlig nok redd for at badingen går fløyten.

— Men hun er glad for at hun har hånden i behold, og har lært at hun ikke skal røre ting hun ikke vet hva er, legger moren til.

Eieren meldte seg

Jaktsesongen for feller er mellom 1. november og 15. mars, og mårfeller plasseres vanligvis i trær. Søndag kveld meldte eieren seg til lokalavisen, og sa at fellen har vært savnet siden mars. Den skal ha blitt satt opp flere hundre meter fra funnstedet.

Camilla Øvstetun vil forfølge saken. Politiet sier de avventer en anmeldelse, men de hadde ikke kapasitet til å ta imot anmeldelsen i helgen.

— Jeg tenker at det er klin umulig å finne ut hvem det er, men jeg skal snakke med politiet igjen i dag, sier hun.

Jakt med feller er regulert gjennom Viltloven og Forskrift om utøving av jakt, felling og fangst, og strafferammen for grove brudd er bøter og fengsel i inntil ett år.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FANGET: Dette er fellen som løste ut over armen til Melissa.
DAVID E. ANTONSEN, FIRDAPOSTEN