Bergen tingrett mottok sist mandag melding fra 39-åringen om at han ikke lenger ønsker å bli representert av Brynjar Meling. Ifølge Brynjar Meling var det strid om veivalg som førte til at 39-åringen ikke lenger ville ha ham.

— Det har vært uendigheter om strategivalget i forkant av rettssaken. Dermed ble det slik. Vi har fritt forsvarervalg her til lands, sier Meling. Han vil ikke gå nærmere inn på hva uenigheten har handlet om.

Riksadvokaten har ennå ikke tatt ut tiltale mot marineoffiseren, som er siktet for å ha skutt sin eks-kone Ingse Merete Rønnestad 4. mars. Men det er satt av tid til en rettssak mot ham i Bergen tingrett i november.

— Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt et skriv fra siktede, der det fremgår at han ikke lenger har Brynjar Meling som sin forsvarer, sier tingrettsdommer Gunnar Torkildsen. Det er Torkildsen som etter planen skal administrere rettssaken.

I går ettermiddag ble han kontaktet av Oslo-advokat Harald Stabell, som kunne fortelle at 39-åringen har bedt ham ta over etter Meling.

Forsvarte Per Orderud

Eks-mannen sitter for tiden i varetekt i Bergen fengsel.

Harald Stabell er av Norges mest erfarne strafferettsadvokater. Han var blant annet forsvarer for Per Orderud, sammen med Cato Schiøtz.

— Jeg skal nå få sendt over dokumentene fra Brynjar Meling. Deretter må jeg få besøkt min klient i fengselet. Jeg håper det kan skje i slutten av neste uke, sier Stabell.

Det var 39-åringen selv som i sin tid bad om å få den høyt profilerte Stavanger-advokaten som forsvarer, rett etter at han ble pågrepet og siktet for drapet.

Meling sier jobben som forsvarer har bydd på «store utfordringer».

— Det er en veldig spesiell og vanskelig sak på mange måter. Når klienten benekter enhver befatning med det han blir beskyldt for, blir det veldig mange ting man må jobbe med å finne ut av, sier Meling.

— Men min tidligere klient får en meget dyktig forsvarer i Harald Stabell. Slik sett har han gjort et fornuftig forsvarervalg.

Har satt av to uker

Det var opprinnelig satt av tid fra 1. november og to uker fremover til rettssaken i Bergen tingrett. Denne foreløpige datoen ble i går flyttet til 10. november, for å få saken passet inn i Stabells timeplan.

— Det er aldri helt enkelt å gå inn i en stor sak så kort tid før den skal opp for retten. Men med litt rydding i kalenderen skal det gå bra. Det er ikke noe problem å ta over saken når det ennå er mer enn to måneder igjen. Jeg har erfaring fra mange drapssaker fra tidligere, sier Stabell, som sier han hittil kun kjenner saken fra omtale i mediene.

Det er statsadvokat Randi Gabrielsen som skal være aktor i saken mot 39-åringen.