Den siktede har bestemt seg for ikke å møte til politiavhør før tidligst mandag 15. mars.

— Dersom det skapes et bilde av et «kverulantisk monster» vil det sette rettssikkerheten i fare, mener forsvarer Brynjar Meling.

- Oddsen svekkes

Bergens Tidende møtte advokaten ved fengselsporten i går. Da hadde han nettopp snakket med sin klient i tre timer.

— Dersom det blir en rettssak ut av dette, skal rimelig tvil fortsatt komme min klient til gode. Hans odds for en rettferdig sak svekkes dersom han svartmales, og fremstilles som en som kranglet med alt og alle, sier Meling.

Han sikter til flere presseoppslag som karakteriserer 39-åringen som en aggressiv kverulant.

— Jeg har fått et annet bilde av ham, og hans forhold til eks-konen og barna, som han inntil nylig hadde utstrakt kontakt med, sier forsvareren.

Vil ha uavhengig lege

I går ettermiddag hadde den siktede fortsatt ikke hatt legetilsyn. 39-åringen har gitt uttrykk for at han vil undersøkes av helsepersonell som ikke tilhører fengselet.

— Han har hatt kontakt med helsepersonell i Bergen fengsel, og bedt om at det skaffes en «uavhengig lege», sier Meling.

— Har han ikke tillit til fengselets eget helsepersonell?

— Han har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, men vil ha en uavhengig person, sier Meling, som i går formidlet 39-åringens ønske til politiet.

Bekymret for barna

39-åringen stiller seg fortsatt uforstående til drapsanklagen mot ham. Han skal være sliten, og gir uttrykk for at han er bekymret for de to guttene sine på ti og tolv år.

— Han er mest opptatt av at de blir tatt vare på, det er hans primære fokus. Han håper også at de vil få kontakt med hans familie, sier forsvareren.

Meling vil ikke gå i detalj om hvordan 39-åringen fremstår eller hans evne til å kommunisere.

— Han forholder seg til siktelsen, men synes begrunnelsen for fengslingen er uvirkelig. Det virker som om innholdet i siktelsen fortsatt ikke har gått helt opp for ham.

I samråd med forsvareren har 39-åringen valgt ikke å forklare seg for politiet i løpet av neste uke. Hvorvidt han påkjærer fengslingskjennelsen i tingretten er ikke avgjort.

MØTTE KLIENT: - Hans fremste fokus er at barna har det bra, sier forsvarer Brynjar Meling, som i går hadde samtaler med 39-åringen i Bergen fengsel. Meling avbrøt i går vinterferien i Telemark for å representere den drapssiktede bergenseren.<p/>FOTO: VEGAR VALDE