Meling Hansens samboer fikk i går kveld beskjed om at han er i god behold, etter over tre døgn i uvisshet. Paret har to små barn.

Meling Hansen meldte seg selv for politiet i København ved 21-tiden mandag. Politiet i København har gitt uttrykk for at Meling Hansens psykiske tilstand er ustabil. Fysisk er han i god behold.

— Vi er svært fornøyd med at han er funnet, og at han i alle fall fysisk er i god behold. Nå håper vi at han og familien får mest mulig ro i dagene fremover. Vi vil sørge for å få ham hjem så raskt som mulig tirsdag, sier politimester Vidar Refvik.

Trolig hjem i dag

Trolig kommer tjenestemenn fra Hordaland politidistrikt til å reise til København for å hente kollegaen tidlig tirsdag morgen.

— Jeg er svært lettet over at han er kommet til rette. På vegne av alle på Fana politistasjon ønsker jeg å rette en hjertelig takk til alle som har deltatt i letingen etter vår kollega, sier lensmann Norvald Visnes i Fana, som er Meling Hansens nærmeste overordnede.

— Vi vet ikke hvor lenge Meling Hansen har vært i Danmark, og vi vet heller ikke hvordan han har kommet seg dit. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger om tjenestebilen han forsvant i er i Danmark, sier Refvik.

— Det ble gjort undersøkelser i forhold til om Meling Hansen hadde forlatt landet mens vi etterforsket forsvinningen, uten at disse undersøkelsene ga resultat, sier Refvik.

Takknemlig politi

— Vi er lettet over at han er funnet i live, men lei oss for at han ikke har det så bra. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har hjulpet til med letingen, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt. I over tre døgn har det vært lett etter den 32 år gamle politibetjenten over store deler av Hordaland med fly, båter og biler. Meling Hansen har trolig befunnet seg i Danmark mesteparten av denne tiden. Etter det BT erfarer har han ikke vært klar over alt oppstyret rundt forsvinningen hjemme.

— Jeg har foreløpig ingen oversikt over hvor mange som har vært involvert i letingen totalt eller hvor mye leteaksjonen har kostet. Vi er takknemlige for all den hjelpen vi har fått både fra organisasjoner og enkeltpersoner. Det er godt å se at folk stiller opp og engasjerer seg når det skjer noe, sier politimester Refvik.

Ingen uregelmessigheter

Politibetjenten har vært savnet siden han dro fra sitt arbeidssted Fana politistasjon rett før klokken 17 30 fredag. Han kjørte fra politistasjonen i en sivil tjenestebil. Det er sambandsutstyr i tjenestebilen, men Meling Hansen har ikke svart på sambandet. Hans private mobiltelefon lå igjen hjemme, og han tok ikke med seg tjenestemobilen.

Meling Hansen skulle begynne på vakt klokken 18 fredag, og ble meldt savnet ganske umiddelbart da han ikke møtte opp da vakten begynte.

Det har ikke vært bevegelse på bankkontoene hans siden han forsvant, og han har heller ikke kontaktet noen før han meldte seg for dansk politi mandag kveld.

— Etterforskningen av forsvinningen har ikke påvist noen uregelmessigheter i privatlivet eller tjenesteforholdet til Meling Hansen, sier Refvik. Meling Hansen har jobbet i politiet i ti år. De fem siste årene har han jobbet i Hordaland politidistrikt. Han beskrives som en ryddig og flink politimann.

DELTE FØLELSER: - Vi er glade for at han er funnet i god fysisk behold, men lei oss for at han ikke har det bra, sier informasjonsleder Trygve Hillestad. FOTO: GIDSKE STARK