Overfor bt.no erkjenner 26-åringen at han var til stede da bilen til en 30 år gammel asylsøker ble dumpet på sjøen en kald novembernatt i 2004. Han avviser likevel at han var med å true og rane 30-åringen.

Onsdag skrev bt.no at politiet ikke får tak i den tidligere høyreekstremisten som er siktet for det brutale pirattaxi-ranet på Sotra i 2004. Tre karer tok pirattaxi fra Nøstet og overmannet den 30 år gamle sjåføren ved Sartor senter.

Asylsøkeren skal ha blitt truet og kastet ut av bilen, før de tre mennene skal ha tatt med seg bilen og kjørt bort. Politiet fikk raskt melding om at det var funnet mistenkelige hjulspor ved en avsidesliggende kjerrevei på vestsiden av Sotra som kunne tyde på at en bil var blitt dumpet på sjøen. Senere fant dykkere bilen til den 30 år gamle asylsøkeren på sjøbunnen.

Sotra-politiet gjorde flere funn på stedet, blant annet fotspor i snøen, og det som nå er blitt et avgjørende bevis: Blodspor. DNA-pofilen på blodsporene peker på en 26 år gammel Sotra-mann med en meget spesiell bakgrunn. Mannen er tidligere dømt for rasistisk motiverte voldshandlinger, og har hele tiden nektet å forklare seg overfor politiet. 26-åringen var aktiv i nynazist-miljøet på slutte av 90-tallet.

Onsdag uttalte politijurist Bjarte Aarlie til bt.no at de ikke får tak i 26-åringen. Politiet trodde han hadde flyktet til England.

Fredag ettermiddag tok 26-åringen kontakt med bt.no og avviste at han var på flukt til Englad.

– Det er riktig at jeg har vært i England, men det er to måneder siden, og det handler ikke om flukt. Jeg har ikke ønsket å forklare meg for politiet, noe som er min fulle rett, sier 26-åringen til bt.no.

26-åringen tok kontakt med politiet i dag og spurte om han var etterlyst.

— Jeg har hatt kontkakt med politifolk hele tiden, mens jeg har vært i Bergen. Jeg kan ikke fatte at de sier jeg har flyktet til England, sier 26-åringen.

Monitor