ROY HILMAR SVENDSEN

RUNE CHRISTOPHERSEN

MARTIN KRISTIANSEN

De to ble etterlyst med bilde torsdag morgen.

— Paret har meldt seg og de er nå siktet i saken, opplyser Asbjørn Andersen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

— Det er en kvinne i slutten av 20-årene og en mann i begynnelsen av 30-årene. De blir værende på politistasjonen i natt, så vil det i morgen bli vurdert om de skal fremstilels for varetektsfengsling, legger han til.

Mindre beløp

Da politiet kom til stedet, var ranerne forduftet. De fikk kun med seg et mindre pengebeløp. Ingen kom til skade under ranet.

— Vi ble varslet om ranet av betjeningen, forteller operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Det var flere kunder inne i Kiwi-butikken på Kronstad da de to ranerne slo til. Ranerne rettet kniv mot en kvinnelig butikkansatt, og truet med seg et mindre pengebeløp. Ifølge politiet skal vitner ha sett de to, en mann og en kvinne, løpe fra stedet i retning Danmarksplass.

- Får profesjonell hjelp

Ingen kom til skade under ranet, men de ansatte i butikken var naturlig nok sterkt preget av den dramatiske hendelsen.

— Alle som var på jobb under ranet vil bli ivaretatt på beste måte, og får tilbud om profesjonell hjelp. Dette har vi gode rutiner på, sier regionsjef Per Gunnar Evje i Kiwi Vest,

Han bekrefter overfor BT at de to ranerne kun fikk med seg et lite beløp penger.

BT snakket onsdag med et vitne som så to personer på sykkel like ved butikken før ranet. Hun har gitt en beskrivelse av de to som kan stemme overens med det betjeningen har forklart.

— Jeg la merke til dem fordi de så spesielt slitne ut. De skilte seg ut, sier kvinnen, som ønsker å være anonym. Hun forklarte seg i går til politiet om det hun hadde sett.

— Det var en mann og en kvinne. De kom syklende fra Hunstadsvingen, syklet rundt butikken og parkerte bak den. Jeg vet ikke hvor lang tid før ranet dette skjedde, sier hun.

Varslet alle drosjene

Alle tilgjengelige politimannskaper jaktet i går kveld på ranerne. Blant annet trålet to sykkelpatruljer og en hundepatrulje hele området, men uten hell. Da BT gikk i trykken, var fortsatt ingen pågrepet og siktet for ranet. Politiet hadde likevel god tro på at de ville fakke de to ranerne.

— Vi har gode beskrivelser av ranerne. Det er gjort flere vitneobservasjoner utenfor butikken, sa politiets operative uteleder Svein Lyssand til BT på åstedet onsdag kveld.

Kort tid etter ranet ble det sendt ut melding til samtlige drosjer i Bergen. Sjåførene ble gitt en beskrivelse av ranerne og bedt om å være på utkikk etter dem.

Signalementet

Politiet gikk onsdag kveld ut med følgende signalement av de to ranerne:

  • Mann, 25-30 år. Rundt 175 cm høy, kledd i mørke klær. Hadde caps på hodet, og dekket ansiktet med et skjerf.
  • Kvinne, 25-30 år. Om lag 160 cm høy, også hun kledd i mørke klær. Hadde solbriller på seg og hette over hodet.

Begge to snakket bergensdialekt.

MMS-foto: GURI GUNNES OPPEGÅRD
PROFESJONELL HJELP: Kiwi-butikken på Kronstad ble stengt etter det dramatiske kniv-ranet i går. - Alle som var på jobb under ranet vil bli ivaretatt på beste måte, og får tilbud om profesjonell hjelp. Dette har vi gode rutiner på, sier regionsjef Per Gunnar Evje i Kiwi Vest.<br/>FOTO: TOR HØVIK