Nasjonaldagen i Bergen ser ut til å bli en flott værdag. Et værskifte fra torsdag ettermiddag ser ut til å gjøre nasjonaldagen til en flott opplevelse for bergenserne.

— Uken starter med litt skiftende vær der det blir litt som i dag, med regn i perioder og sol innimellom,sier vakthavende meterorolog Martin Granerød ved Værvarslinga på Vestlandet.

Temperaturene vil ligge på 10-13 grader.

Høytrykk fra nord

— Det vil også bli litt nedbør på torsdag, men temperaturen på dagtid vil stige. Fra og med fredag vil det bli tørt vær og etterhvert sol som vil vare gjennom helgen, sier Granerød.

- Hva med 17. mai?

— Slik det ser ut nå, blir det ingen nedbør. Temperaturen midt på dagen kan komme opp i 20 grader. Det blir en fin 17. mai for bergenserne.

— Hva er årsaken til værskiftet?

— De lavtrykkene som har ligget sør for oss og preget værsituasjonen de siste dagene med vinder fra sør. Disse blir presset sørover av et av et høytrykk nord for oss. Det gir en østlig vindretning, noe som er gunstig for været her vest.

Litt regn østpå

- Hva med nasjonaldagen i resten av landet?

— Den østlige vindretningen i Sør-Norge vil gi kuling i fjellet og på kysten av Østlandet. Det vil bli litt regn på Østlandet og i de sørlige delene av Vestlandet. Lengre nordover på Vestlandet vil det bli opphold og nord for Stadt fint vær nasjonaldagen. Det samme vil være tilfelle lengre nord med sørøstlig bris og stigende temperaturer og pent vær, sier meteorologen.

IMG_2447_91ceek119f7a42e3akm8000.jpg
ODD NERBØ /ARKIV
IMG_2474_91ceek11a249b21d2km7ffc.jpg
ODD NERBØ/ARKIV
IMG_2665_91ceek11a247fab58km7ff8.jpg
ODD NERBØ /ARKIV