— Et Sea King helikopter og Norsk luftambulanse har undersøkt området og på bakken har vi hat Røde Kors-mannskaper og politi i tillegg til personell fra Norske Redningshunder. Konklusjonen er at ingen ser ut til å være tatt av snørasene. Dermed avslutter vi søket, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Toppturmål

Han forklarer at de aktuelle stedene er populære turmål.

SÅVIDT: Skiløperne utløste selv dette skredet ved Toggafjellet som ligger på motsatt side av dalen i forhold til Blåfjellet der de første skredene gikk
Marta Lidström

Det er stor skredfare i området. Daglig leder Cecilie Grendahl i Sogndal skisenter forteller at noen venner var på tur på den andre siden av dalen.

— De stod og kikket på skredene som hadde gått ved Blåfjell og skulle kjørte ned fra Toggafjellet. Da utløste de selv et skred som bildene viser. De er erfarne folk og ble ikke tatt, men det viser hvor farlig det er i området nå. Dette skredet gikk i solsiden, og på et sted der det vanligvis ikke skulle være så stor fare, sier Grendahl.

Hun forteller at vennene nå tar seg ned en annen rute enn den de hadde tenkt å kjøre.

Nettstedet varsom.no melder om betydelig snøskredfare i Sogn med 3 som faregrad. «Unngå leområder med fersk fokksnø i høyden, den ligger stedvis oppå et lag overflaterim», heter det i varselet fra nettstedet.

Snøskredvarsek.jpg

Tror ikke at noen er tatt

Sogndal skisenter satte i gang full utrykning da meldingen om rasene kom.

— Vi hadde ingen direkte indikasjoner på at det skulle være noen i området der rasene gikk. Dette ligger utenfor frikjøringsområdene som er knyttet til skisenteret. Rasstedene ligger en lengre marsj unna, forklarer daglig leder Cecilie Grendahl.

Vet du om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post