Storm Geo melder nå 15 kuldegrader for Bergen neste søndag. Så kaldt har det ikke vært på over 20 år.

— Dette er et mulig utfall, selv om man bør ta det med en klype salt foreløpig, sier meteorolog Mariann Aabrekk til bt.no.

Hun forteller at det er vanskelig å melde vær så langt frem i tid, men forklarer hvorfor Storm Geo tror det kanskje kan bli så kaldt.

— Vi ser at det kommer klarvær, lite vind og kalde luftmasser. Av erfaring vet vi at dette pleier å bety ganske kjølig vær, sier hun.

Vanskelig å beregne

Statsmeteorolog Rasmus Myklebust i Vervarslinga på Vestlandet har liten tro på at kvikksølvet kryper så langt ned.

— Sannsynlighetsberegningene Vervarslinga på Vestlandet benytter seg av, viser veldig stor spredning for neste helg. Her kommer det alt ifra tre varmegrader til 20 kuldegrader. Det sier en del om hvor stor spredningen er på et varsel en uke fremover, sier han.

Selv om han ikke har stor tro på 15 kuldegrader, bekrefter han at det kommer til å bli kaldt igjen. Yr.no melder minus 7 søndag om en uke.

Kaldeste på 23 år

Men skulle det likevel bli så kaldt som Storm varsler, slår Bergen alle kulderekorder helt bak til 1987. Den 11. Januar 1987 ble det nemlig målt minus 16 grader.

Myklebust påpeker at dette er fra en type målinger som startet i 1955, og at det kan ha vært kaldere før midten av 50-tallet.

Trenger du noen dager å samle deg på før kulden kommer tilbake for fullt, må du benytte anledningen nå. Søndagen ser ut til å bli nokså mild i forhold til resten av denne uken, med temperaturer over frysepunktet. På mandag sniker gradene seg nedover igjen.

Er du klar for ekstremkulde? Bruk kommentarfeltet under!