Bergens Tidende har fått filmen som ble tatt da en av byens aller mest profilerte meklere skulle på en visning i Gulen kommune tidligere i sommer. I akselerasjonsfeltet gjør mekleren en forbikjøring som får politiet til å utbryte: Se der!!

Se videoen her!

Fomlet med mobilen

Tirsdag var mekleren i retten og forklarte seg om sin ville visningsferd. 35-åringen, som hadde en passasjer i bilen, erkjenner at han i Åsane hadde altfor høy fart i forhold til fartsgrensen.

Ved avkjørselen til Åsane Senter ser han at det ligger to biler foran ham, en i hvert kjørefelt. Mekleren mister mobilen mellom setene i bilen, og bøyer seg ned for å plukke den opp. Når han retter seg opp, ser han at han er faretruende nær bilene. Nå tar han en avgjørelse som får politiet som ligger rett bak, til å få fart på filmutstyret sitt.

Amerikansk unnamanøver

Mekleren gir full gass og kjører forbi bilene som ligger rett foran ved å bruke akselerasjonsfeltet.

I retten forklarte mekleren at han fortsatt står for forbikjøringen. Han viste også til at det han gjorde er helt etter læreboken.

Læreboken i USA, vel å merke.

Mekleren har fått kjøreopplæring der, og ifølge ham ble de lært opp til «escape route» for å finne beste alternativ i gitte situasjoner. De trente i simulator før de fikk prøve seg i trafikken.

Kjøres av familien

35-åringen forklarte også i retten at han er fullstendig avhengig av førerkortet i arbeidet som mekler. Han frykter for levebrødet. Den siste tiden etter beslaget har hans foreldre og søster kjørt ham til ulike mekleroppdrag.

Til tross for meklerens forklaring er retten kommet frem til at 35-åringens førerkort må beslaglegges. De legger vekt på meklerens høye fart, at han var ukonsentrert og at forbikjøringen han gjorde var en fare for andre i trafikken.

Det er heller ikke første gang mekleren kjører for fort. BT er kjent med at han allerede har en del prikker på førerkortet sitt.

Selv om mekleren i retten hevdet at unnamanøveren var nødvendig, erkjenner han overfor BT at han har gjort noe dumt.

— Det var dumt gjort, men jeg håper at BT ikke overdimensjonerer en dum handling som i seg selv ikke er enestående, sier 35-åringen.

Alt går som før

Han har også lagt ut bilen sin for salg.

Selv om han i retten forklarte at et førerkortbeslag vil få uheldige konsekvenser for jobben, er tonen en litt annen overfor BT.

— For meg har beslaget ingen innvirkning. Visninger, befaringer og salg går som før. Nå er jeg også ansvarlig for selskapets utenlandssatsing, sier 35-åringen.

Mekleren må uansett regne med å være uten førerkort noen måneder fremover. Politiet kan holde det beslaglagt frem til saken mot ham er avgjort, men ikke lenger enn til 20. januar neste år.

Blir han dømt etter siktelsen, må han regne med å være uten førerkort i ett år fremover.

Frem til da må han stole på foreldre og søster.

POLITIET