Tilstanden var kritisk for bilisten etter ulykken, men han kom raskt til hektene. Allerede i løpet av natten skrev han seg selv ut av Haukeland Universitetssykehus. Han gjorde det på eget ansvar, ifølge sykehuset.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.56 mandag kveld.

– Vi fikk melding om en bil som kjørte vinglete mot sentrum, og da den kom til bompengestasjonen krasjet den i midtstolpen, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt.

Til Haukeland

Mannen ble kjørt til legevakt, og politiet mistenker at han kjørte i beruset tilstand. Mannen ble raskt overført til Haukeland Universitetssykehus.

25-åringen fikk intensiv behandling.

En stund var det også usikkert om bomstasjonen fortsatt var i drift. Driftssjef Grethe Kleppe i Bro— og Tunnelselskapet, som driver bomringen i Bergen, bekrefter at bomringen fortsatt fungerer.

— Den har ikke vært ute av drift, sier Kleppe.

Krevd for 2,5 millioner

I februar i år krasjet en 25 år gammel mann i den samme bompengestasjonen. Han kjørte med over to i promille, og ble dømt til 24 dagers ubetinget fengsel, 35.000 kroner i bot og fem års inndraging av førerkortet.

Det tok seks dager før bomstasjonen kom i drift igjen, og i mellomtiden hadde rundt regnet 26.000 bilister kjørt gratis gjennom bomringen. I april ble det klart at 25-åringen fikk et regresskrav på 2,5 millioner kroner fra Gjensidige som hadde forsikret 25-åringen.

CHRISTIAN LURA