— Jeg hørte et skrik fra min datter som gikk bak meg og så lå jeg der. En jente på akebrett kjørte meg rett ned, sier Synneve Bjørkhaug.

Jenten klarte ikke å styre unna i den glatte bakken. Etter en fin tur på Fløyen var tiden kommet for å gå ned igjen.

— Jeg hadde akkurat sagt til min datter at vi måtte holde oss godt inntil kanten, for akerne kjørte så fort, sier Bjørkhaug.

Vi får kjeft av skiløpere og akere nesten uansett hvor vi går, så det er ikke lett å være gående nå.

Frykter barna skal bli skadet

Nå vil hun advare foreldre mot å sende barna sine på aketur alene. Farten blir høy og de har ikke kontroll, mener hun.

— Denne gangen var det jeg som ble påkjørt, en annen gang kjører barnet kanskje utfor veien og blir skadet selv. Ingen foreldre var å se, sier hun.

Hun minnes mange aketurer med egne barn og mener foreldrene kan bli med barna for å passe på dem.

— Nedover Fløysvingene går det så fort at vi aldri slapp barna alene. Vi satt bakpå og passet farten, sier Bjørkhaug.

Tør ikke gå tur i vinterferien

Hun skal ikke til fjells igjen i dag, det tør hun ikke.

— Det er jo veldig fristende. Vi tok banen opp og gikk til brushytten i går. Det var så deilig å sitte i solen. Men nå er det vinterferie og kanskje enda flere barn som aker der. Etter hendelsen i går tør jeg ikke, sier hun.

Bjørkhaug liker seg på Fløyen, men har i den senere tid opplevd å få mye kjeft av andre folk på tur. Hun er en ivrig turgåer og kjenner mange fine løyper utenfor alfarvei på byfjellet. Nå er snøen for dyp der, så derfor går hun langs veien.

— Vi får kjeft av skiløpere og akere nesten uansett hvor vi går, så det er ikke lett å være gående nå. Jeg er bare glad jeg ikke brakk lårhalsen i går, sier den uheldige damen.