• Han får aldri selge bladet igjen, sier Megafon-redaktør.

Den narkomane 27-åringen er nå dømt i Bergen tingrett for ett grovt ran, to simple ran, en legemsfornærmelse, trusler, ett tyveri, tre naskerier og tre tilfeller av besittelse av mindre mengder hasj.

I juni i fjor prøvde mannen å selge Megafon til to 19-årige kvinner i Bygarasjen. Da kvinnene takket nei til tilbudet, kom truslene:

«Jeg skal denge hodene deres ned i asfalten, slik at dere ikke kan gå mer», «jeg skal voldta dere så jævlig» og «jeg skal drepe dere» er blant truslene mannen kom med, ifølge dommen.

Kvinnene ble redde og oppsøkte vakter i parkeringsanlegget.

— Får ikke selge

  • Jeg er glad for at folk går til politiet med slike saker. Folk som opptrer på denne måten, får ikke selge Megafon. Enkelt og greit, sier Megafon-redaktør Thomas Anthun Nielsen.

Megafon hører om svært få slike saker, sier han.

— Hvis man blir tatt for noe som Megafon-selger, enten det er tigging, trusler eller vold, mister man retten til å selge. Megafon-salg er ikke et hjelpetiltak. Det er et jobbtilbud, og det er vi veldig tydelige på, sier Anthun Nielsen.

Truet par med torpedoer

Ranene han ble dømt for, er de mest alvorlige av de nye kriminelle forholdene på 27-åringens rulleblad.

Det grove ranet fant sted i Bergen i august i fjor. Et samboerpar lot 27-åringen få overnatte. De hadde funnet 27-åringen på gaten og syntes synd på ham. Neste morgen tok de ham på fersken idet han holdt på å tømme leiligheten for verdisaker.

Ifølge dommen truet 27-åringen de to med en trestokk til å ta ut SIM-kortene fra sine telefoner, slik at de ikke kunne tilkalle hjelp.

Han sa han kjente torpedoer og ville sende dem etter paret om de forsøkte å stikke av eller kontaktet politiet. Torpedoene ville dra ut neglene, knuse kneskålene deres og slå med hammer under beina, hevdet 27-åringen.

Han truet også mannen i huset med kniv og et pyntesverd han fant i leiligheten.

Husker lite

27-åringen sier han ikke kan huske flere av forholdene han er dømt for. I retten forklarte han at han våknet i en fremmed leilighet og fikk panikk etter å ha vært ruset på amfetamin i en uke.

Megafon-episoden husker han også lite av. Avslag på Megafon-tilbud kan oppleves frustrerende, har han forklart i retten.

I tillegg til dommen på tre og et halvt års fengsel må han betale samboerparet 20.000 kroner hver i erstatning.