For første gang vil selgere og ansatte i Megafon delta i toget.

— Vi kommer til å oppfordre selgerne til å stille, men jeg vet ikke ennå hvor mange som kommer. Det kan være alt fra 10 til 100, sier prosjektleder Morten Heszlein-Lossius i Megafon.

— Hiv og hoi! Jeg er med, det er helt sikkert! Jeg synes det er en kjempeidé, sier den erfarne Megafon-selgeren Johnny Emblem.

Passende antrekk

Gatemagasinet rekrutterer selgerne sine blant vanskeligstilte i Bergen. Når 17. mai-feiringen planlegges, vil bladet ta hensyn til at ikke alle selgerne har passende antrekk til prosesjonen.

— Vi prøver å finne på noe som gjør oss synlige, og antrekket er en del av dette, sier Heszlein-Lossius.

Med seg får bladselgerne folk som driver gatemagasiner i 40 andre land. En stor konferanse for gatemagasiner skal avholdes i Bergen i dagene før feiringen, og deltakerne er invitert til å delta i hovedprosesjonen.

17. mai-komiteen har innvilget en søknad fra Megafon, der de ber om å få stille med om lag 100 mennesker i hovedprosesjonen.

Før og etter toget vil gatemagasinet bli solgt til feststemte bergensere. Bladet har over 300 selgere i byen, hvorav rundt 40 er særlig aktive.

Tradisjonell feiring

Planleggingen av 17. mai-feiringen i Bergen er allerede godt i gang, ifølge Terje Herland, den nye formannen i 17. mai-komiteen.

— Feiringen blir av det tradisjonelle slaget, slik bergenserne ønsker det, sier han.

Han regner med at årets tog skal gå smertefritt for seg, til tross for gravearbeider en rekke steder i Bergen sentrum.

— Kommunens folk er flinke og legger opp arbeidene slik at det ikke blir noen problemer. Det er for eksempel ganske rotete på Festplassen nå, men jeg regner med at de rydder unna til 17. mai, sier Herland.

Har du noen ønsker for årets feiring? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

Arkiv