— Vi er fremdeles positive, og akkurat nå er det rundt femti personer ute og leter. Det er veldig mange som vil være med å lete, sier Kristine Aarnes, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Ålesund.

Ivrige medstudenter

Rektor Marianne Synnes fortalte fredag formiddag at skolen hadde satt et tak på 60 personer.

— Det er veldig mange som vil være med å lete, og det gir vi selvfølgelig mulighet til. Vi har satt et tak på 60, slik at de ikke blir for mange og slik at ingen går helt tom for energi. Studentene er preget av situasjonen, og stemningen er stille og trykket, sier rektor Marianne Synnes ved Høgskolen i Ålesund.

Senere fredag var imidlertid 91 studenter ute og lette etter 21-åringen.

— Det er helt fantastisk å se hvordan studentene har engasjert seg. De begynte med dette i går, og har fortsatt i dag, sier høgskoledirektør Roar Tobro.

— Dette preger oss alle. Det er en svært alvorlig sak, for både oss som skole og for mange av studentene, fortsetter han.

Åpner kantinen

— Vi forsøker å la undervisningen gå som vanlig, men har hatt to informasjonsmøter i dag, hvor vi har stoppet undervisningen, sier Tobro.

Skolen vil holde åpent utover fredag kveld, med matservering og tilbud om psykologsamtaler for dem som trenger det.

Torsdag lette mange studenter på egen hånd. Fredag er alle letemannskapene tilknyttet politiet, og må registrere seg hos dem.

Skolen vil også holde åpent for studenter lørdag.

Politiet er takknemlige for hjelpen fra frivillige i søket etter 21-åringen, men understreker at det er viktig å få alle med i det systematiske søket.

— Det er stor pågang fra frivillige som vil bistå i letingen, sier politiadvokat Yngve Skovly ved Sunnmøre politidistrikt.

Ber publikum holde seg unna

Frivillige blir bedt om å møte opp ved Aksla stadion, og registrere seg hos politiets innsatsleder der.

Samtidig ber politiet uvedkommende om å holde seg unna søksområdet i det populære turterrenget på byfjellet Aksla.

Både Heimevernet, Sivilforsvaret, Røde Kors og Norske redningshunder deltar i søket.

Meldte seg etter radioinnslag

Caroline Rørstad fra Sula er en av dem som har meldt seg frivillig til å lete.

-Jeg hørte om det på radioen i morges, og ringte Røde Kors for å melde meg til å lete. De henviste meg videre til politiet. Jeg tenker at hvis det var noen i min familie som var borte, så ville det vært fint at folk meldte seg for å lete.

Hun leder en gruppe frivillige som er ute og leter i friluftsområdet Aksla.

-Jeg er innstilt på å holde på så lenge gruppen min er med, sier hun.

FORSVUNNET: Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet torsdag formiddag. Det siste sporet er en telefonsamtale med moren onsdag.
PRIVAT/POLITIET