Turister med kamera stimler rundt den humørfylte gjengen fra Osterøy på påsketur i byen. Føreforhold og smøringstype blir diskutert.

— Vi er egentlig lite fornøyd med måten Bergen kommune har preparert løypene på. Det er altfor mye tyggis, mener Ove Håland. Med sin romslige kropp klabber det litt i bygatene.

Det er ellevte året guttegjengen inntar byens gater med treski.

— Falt i trappen

— Vi var 17 som startet i år, men vi mistet en. Han falt i trappen mellom Finnegans og Ricks. Han ble hentet med ambulanse, men det går bra med han, forsikrer Kay Stamnes. På ryggen har han kameratens ski.

Turen forgår alltid på Skjærtorsdag, og ruten inneholder mange faste pliktstopp med noe attåt.

— Vi startet klokken 11.00 i Byparken, videre til Fotballpuben, så TGI Fridays, Gamle Børsen, Zachen og nå videre til Folk og Røvere i Skostredet, forteller Gisle Raknes.

Stafett

Den faste ruten inneholder også stafett i Brosteinsløypen, utforkjøring ned bakken fra Johanneskirken og trappekjøring ved Ricks. Kvelden avsluttes med å ta siste ferjen hjem til Valestrand og en siste lille en på den lokale puben der.

Da vi møter gjengen er de i Kong Oscars gate og runder fint innover Hollendergaten. De sprekeste skøyter bortover brosteinen.