• Hallooo, eg blir dødsblendet. - Akkurat så Mette-Marit og de.

Baloo, Mowgli og resten av gjengen i «Jungelboken» er på første gjennomgang før forestillingen på Christi Krybbe skoler. Piggsveisene får scenelys.

Kaos? Ja. Organisert? Kanskje.

Én ting er sikkert. I en hel uke har elever og lærere hatt jungeltilstander på skolen. Null timeplan, masse apestreker. Og annerledesuken fortsetter litt til.

Kjempeslange og nymalte fugler

I klasserommet til 2A er det høy og lav penselføring. Noen maler på et to meter langt ark som skal bli en kjempeslange — sammen med arkene fra de 11 andre klassene.

— Vi har hatt leksefri i mange dager, nesten hele mai, sier Hedvig Hjertaker (8) fornøyd og maler en fargerik fugl som skal pynte skoleveggen.

— Det er en fantasifugl, sier hun og går for å finne den grønne silkepapirbakgrunnen til kunstverket.

Hedvig er storfornøyd med jungeluken.

— Dere har ikke engang fått i lekse å være apekatter?

— Det er ikke nødvendig, jeg er en kjempeflink apekatt. Pappa kan bare løfte meg sånn, så går jeg rundt sånn, demonstrerer Hedvig overbevisende.

I andre klasserom lages det masker, frukt, fortellinger - alt i jungelens ånd. Førsteklassene er på Fløyen og jungler.

Elefanter på rømmen

Grand finale på jungeluken blir forestillingene i Gimlesalen onsdag og torsdag. Noen av elevene har laget kulisser og kostymer, det henger stoff grønt-i-grønt over hele scenen.

— Baloo og Mowgli blir på scenen, de andre går til plassene sine, roper en noe rødkinnet lærer og dirigerer med armene. Ungene fyker ned som - ja, nettopp, apekatter - hopper selvfølgelig ned der de ikke skal hoppe. Men synge kan de.

På tide å få inn elefantene. Hvor er de? Hvor er de?

— Ett-to, ett-to, en snabel og en klo, sier den lysmørke stemmen bak tøysnabelen som kommer rundt hjørnet. Forbena på sjefselefanten stopper så brått at bakbena krasjer inn i ryggen hennes. Hvis du skjønner. Ikke så lett å ha kontroll på en todelt kropp.

At dette blir en sjarmerende versjon av Kiplings bok, er det ingen tvil om.

JUNGELTILSTANDER: Seksti av elevene øver og øver på fremføringen av Kiplings «Jungelboken». Her er elefantene i sving, med apekatter på alle kanter - med eller uten roller.
FOTO: GIDSKE STARK