ý Jeg klarer å skifte bremseklosser og kjede, men punkterte dekk pleier min far å ta seg av, sier Daniel Klokseth (11 1/2) og skrur som besatt på den gule sykkelen sin.

ý Det er jo enkelt, bare å putte slangen i en bøtte vann og se hvor boblene kommer fra, sier Daniel Gundersen (11 1/2), sykler en rask runde på asfaltplassen og skrenser det han er god for.

Mandag morgen, skoleferien er begynt, men Daniel og Daniel har ikke tenkt å ligge på latsiden av den grunn. Sammen med to-tre andre gutter har de funnet veien til klubbhuset bak Vestkanten. Der befinner nemlig politiet seg i dag, og poli-timann Steinar Lindelid viser tålmodig hvordan sykkelseter justeres, kjeder blir som nye og bremseklosser skiftes.

Spennende sommer

«Sommer i Bergen Vest» har holdt på i åtte somrer og med sykkelmekkingen i tre. Laksevåg Kulturkontor og Laksevåg Lensmannskontor tilbyr breakdancekurs, basketskole, bowling, sjonglørkurs, båtturer med bading, grilling og fisking. For å nevne noe.

Steinar Lindelid, som til vanlig jobber med etterforskning, synes det er kjekt med en sommerlig variasjon i tjenesten. Det setter sykkelungdommen tydelig pris på.

— Vi var ikke her i fjor, for da funket syklene, sier Stefan Bertelsen (12) og kamerat Erlend Nilsen (13). Nå trenger imid-lertid de gule vidundrene en liten overhaling.

Jordbærsykkeltur

Steinar politi kjører for å hente de delene som mangler, og plukker opp en gutt på veien som fikk sykkelen ødelagt akkurat idet han skulle sette av gårde til sykkelverkstedet i morges.

De tar seg god tid til å mekke, sommerferieguttene ...

... og i dag drar forhåpentligvis hele gjengen på sykkeltur til Askøy.

— Vi får se om vi finner noen modne jordbær når vi kommer ut dit, smiler Steinar og justerer sykkelsetet til Daniel opp noen centimeter.

SPREKE GUTTER: Daniel Klokseth (foran), Daniel Gundersen (bak) og to-tre andre gutter fikk hjelp til å friske opp og reparere syklene sine i går. Politibetjent Steinar Lindelid synes det er kjekt å bidra til «Sommer i Bergen Vest», som er et årlig tilbud til barn og unge i bydelen.