KRISTINE HOLMELID

37-åringen skulle hjelpe sønnen som var blitt angrepet av en gjeng. Med to ladde pistoler og en kniv oppsøkte faren en av sønnens overfallsmenn på Torgallmenningen.

Gutten som hadde slått sønnen rettet en paraply med metallspiss mot faren. Faren trodde det var en kniv, og trakk derfor kniven han hadde med seg. Like etter ble han pågrepet av politiet. Nå er faren dømt til 120 dager betinget fengsel av Bergen tingrett.

Den dramatiske kvelden for halvannet år siden begynte med at mannen fikk telefon fra sønnen som fortalte at han og to venninner var blir angrepet av en gjeng. 37-åringen oppfattet at sønnen var i fare. I panikk tok han med seg to pistoler og ladete magasiner som han skulle ha med seg på skyteøvelse dagen etter, og satte seg i bilen. Mannen tok også med seg en kniv.

På Danmarks plass plukket han opp sønnen, og sammen reiste de til sentrum for å oppsøke gjengen. Faren ønsket å snakke med gutten som hadde slått sønnen, for å høre hvorfor han hadde gjort det. Da de fant gutten, begynte han å gjøre tilnærmelser mot sønnen, og faren gikk imellom. Da faren trakk kniv, ble han pågrepet av vaktene på et utested som holdt ham i sin varetekt til politiet kom.

«Handlingen må anses som særlig farlig, da tiltalte oppsøkte en potensiell konfliktsituasjon med våpen», heter det i dommen. Retten fester likevel lit til mannens forklaring om at han bare ville snakke med den som hadde brukt vold mot sønnen og ikke hadde tenkt å bruke noen av pistolene. I tillegg til en betinget fengselsstraff, blir mannens våpen inndratt.