— Playstation to, sier Andreas Sivle Erenstsen anerkjennende når han ser gjennom gavene fra Radisson SAS Hotel Norge til avdeling for hjertesyke barn på Haukeland.

— Det har jeg hjemme selv, sier han.

Lørdag 1. juni var Andreas blant 800 barn som stilte på startstreken i gateløpet «Fra barn til barn». Startkontingenten på seksti kroner gikk til inntekt for hjertesyke barn på Haukeland. Slik fikk barna anledning til å hjelpe andre barn ved å stille til start i Hotel Norges gateløp.

Hjertelig gjensyn

Historiens første «Fra barn til barn»-løp i Bergen, resulterte i 46.000 kroner som ble brukt til å kjøpe 2 tv-er, 2 DVD-spillere, en bærbar PC og diverse spill.

Andreas var selv innlagt på hjerteavdelingen da han fikk operert inn en pacemaker for tre år siden.

— Det var litt kort, sier den beskjedne åtteåringen om gateløpet. Andreas spiller fotball to ganger i uken i tillegg til å gå på rulleskøyter og stå slalåm. Den aktive gutten savner ikke Hjerteavdelingen så veldig, selv om gjensynet med sykepleierne er svært så hjertelig. Andreas var bare innlagt i tre døgn, men det var lenge nok til å kjede seg. Han husker en gammel videospiller som de måtte «jobbe mye med» for å få til å virke. Nå håper han gavene kan få tiden på sykehuset til å gå fortere for de syke barna.

Barnas fortjeneste

— Vi er helt overveldet over den flotte presangen, sier avdelingssykepleier Anne Margrethe Stokken.

Da de fikk den gode nyheten om pengegaven fra hotellet, visste de med en gang hva de skulle ønske seg.

— Etter hvert har de fleste barn datamaskin og DVD hjemme. Dette er ting de gjerne savner når de må være hjemmefra i en til to uker, sier Stokken. Hun understreker at de vil dele utstyret med andre barn på andre avdelinger som mangler slike fasiliteter.

— Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle barna som var med i løpet. Uten deres innsats ville det ikke blitt noen gave, sier resepsjonssjef på Radisson SAS Hotell Norge, Finn Berstad.

GAVEDRYSS: Andreas Sivle Erenstsen (8) fikk operert inn pacemaker for tre år siden. 1. juni løp han Radisson SAS Hotell Norges gateløp sammen med 800 andre barn til inntekt for hjertesyke barn. Avdelingssykepleier Ann Margrethe Stokken er overveldet over gaven som ble overrakt av resepsjonssjef Finn Berstad.
Foto: Kristian Jacobsen