— Hip hop er livsstilen vår. Dette blir kult! Vi får flotte erfaringer i tillegg til en fin ferie, sier ungdommene til Bergens Tidende.

Det er unge fra Bergen Internasjonale Kultursenter som reiser. Turen er sponset med EU-midler gjennom prosjektet «Ung i Europa».

— Musikk og dans er fellesnevner for ungdommen. Her har vi mye å lære av hverandre, sier kulturkonsulent Janet Rachael Kuscus.

Det hele startet som et opplæringsprogram for et år siden der unge fra Sverige, Portugal og Martinique deltok.

— Vi skal utvikle oss videre, presentere Norge på en god måte og ha det gøy, sier de to lederne Mohammed Abid og Amang Kanyi.

De forteller at ungdommene som reiser, er noen av de dyktigste innen hip hop, breakdance og funk. De møtes hver tirsdag og er en del av det rusfrie, forebyggende miljøet kultursenteret driver i Bergen.

Ungdommene som reiser er Linn Malin Takvam, Charlie Estrada, Camilo Leiva Tellez, Piero Issa, Kaya Gossen, Ole Petter Knarvik, Lersan Sinomkham, Sarah Sharif Hordvik og Tabara Hamilton.

DANS: Ungdommene som reiser fra Bergen er Camilo Leiva Tellez og Piero Issa (i forgrunnen), Linn Malin Takvam (bak fra venstre), Sarah Sharif Hordvik, Mohammed og Ali Abid, Amang Kanyi, Kaya Goosen, Ole Petter Knarvik, Charlie Estrada og Lersan Sinomkham. Tabara Hamilton var ikke til stede da bildet ble tatt.
FOTO: TOR KRISTIANSEN