• Se, det der er et fiskeskjelett, og det der er en brennmanet. Eller kanskje det er en blekksprut? Det kan du bestemme, foreslår Nikolai Bulukin (5).

INA DYRKOLBOTN

I hele høst og til nå har Blokksberg Barnehage i Øyjordsveien arbeidet med havet som tema. Resultat: En flott havutstilling på veggen i barnehagen. Laget av barn fra ett til seks år.

— Det lange som henger der er en sjøorm. Den er laget av doruller, peker Thomas André Dahl (6).

— Det er en sjøål, ikke en orm, skyter Nikolai inn.

— De runde der med pigger, hva er det for noe?

— Det er jo en kråkebolle, ser du ikke det? Skal jeg si deg noe, pappa har holdt en sånn bolle en gang. Er ikke han tøff, spør stolte Nikolai.

Alt fra havet

Veggen er fylt med alt som du kan finne i havet. Båter, fisker (som for anledningen er laget av trolldeig), papphaier, krabber, sjøstjerner og blå brennmaneter. Eller var det blekksprut?

— Det var en fin fisk.

— Eh det er, eh ...skal vi se. Det er en hai, sier Thomas Andrè.

Une Kvelvane (5) forteller at det er hun som har laget den fine haien.

— Vi syntes havet var et flott utgangspunkt, siden barnehagen har så flott utsikt ut mot havet, sier pedagogisk leder Elisabeth Indahl.

— Dette er noe som ungene synes er gøy, og mange av dem har besøkt Akvariet, Herdla og Norges Fiskerimuseum, forteller Indahl.

Synger om fiske og hav

Sanger om fiske og hav går også for full hals i barnehagen for tiden. De har også spist krabbe og fiskesuppe.

— Ungene har hatt med seg ting hjemmefra også. Ting som har med havet å gjøre. En av ungene hadde for eksempel med seg skjell fra Frankrike, sier Indahl.

Utstillingen skal henge frem til sommeren, og vil nok suppleres etter hvert.

Lille Kjerand Kvelvane på snart tre år vil gi sitt trolldeigkunstverk med skjell på til farmor. Hun har nemlig snart bursdag. Gled deg farmor!