• For meg er bridge jobb, sier Espen Erichsen. Han livnærer seg av å spille kort på klubber i London. Nå har bergenseren tatt med seg familien til Australia for å være med på en prestisjetung turnering.

NILS VERMUND GJERSTAD

Det er femte gang bridgespilleren fra Paradis tar turen til Australia for å prøve lykken i den store NOT-turneringen i Canberra, som går av stabelen fra 12. til 24. februar. Det er ingen pengepremier, men mye prestisje står likevel på spill.

— Jeg skal være på et lag med australiere, som betaler for å ha meg som makker, forklarer Erichsen.

— Slik er det ofte i større bridgeturneringer. Velstående folk betaler for gode makkere. Jeg får dekket store deler av Australia-turen på denne måten, nikker 32-åringen, som har gjort bridge til et levebrød.

Espen Erichsen flyttet fra Bergen til London i 1997. Målet med flyttingen var å kunne satse som profesjonell bridgespiller. Det har han lykkes med. Nå livnærer bergenseren seg som bridgespiller på klubber i London.

— På en god dag vinner jeg to-tre tusen pund, og på en dårlig dag taper jeg omtrent det samme, forklarer bridgeproffen. Han tjener 30.000-40.000 pund på bridge i året. For litt over ett år siden ble Erichsen fast medlem på det britiske landslaget i bridge.

Suksessrik

32-åringen reiser verden rundt og har hatt suksess med kortene. Han har kunnet koste på seg både strøken sportsbil og romslig leilighet i Hammersmith.

Der bor han sammen med sin britiske kone Helen og datteren Claudia på ett og et halvt år. Familieforøkningen betydde at bergenseren måtte skifte ut bridgeturneringer med bleieskift for en stakket stund.

— Nå er vår datter såpass gammel at jeg kan ta henne og konen med på turneringer rundt omkring i verden. 4. januar reiser vi til Australia hele familien, forteller 32-åringen.

Familien Erichsen skal være i Australia helt til begynnelsen av mars. I slutten av februar braker nok en bridgeturnering løs i Australia, nærmere bestemt i Surfer's Paradise, hvor også Erichsen blir betalt for å være makker.

— Betalingen er grei nok den, men ikke noe man blir rik av, sier bergenseren. I 2000 vant han Surfers-turneringen.

Lykke i kjærlighet

— Vi har en barnepike med oss for de to månedene vi er der. Hun passer lille Claudia mens vi spiller, forklarer Espen.

Han traff sin britiske kone på bridgeturnering. Søt musikk oppsto rundt bridgebordet, og Espen gjorde uttrykket «lykke i kort, betyr ulykke i kjærlighet» til skamme.

— Vi var makkere, og opplevde å ha en veldig god kjemi sammen. Jeg tror vi skjønte begge at vi kunne passe godt sammen der og da. Men bridge gir også grobunn for mange krangler utenfor bridgebordet.

— Vi unngår å diskutere feil som er blitt gjort. Jeg vet om forhold som har gått i stykker på grunn av det, forklarer 32-åringen.

Han nyter stor respekt blant sine britiske svigerforeldre på grunn av eminente bridgekunnskaper.

— Bridge er veldig populært i Storbritannia, og mange eldre har det som den store lidenskapen. Svigerforeldrene mine er ikke noe unntak. På familiemiddagene blir det mye bridgeprat, nikker bridgeproffen.

— Det er viktig ikke å spille for mye bridge, presiserer 32-åringen.

— For noen år siden spilte jeg 30 dager i strekk. Jeg ble rett og slett helt utmattet av bridge, sier Espen.