— Lei, nei! I år er vi mer i støtet enn noen gang, sier Anthony Hill. Sammen med kamerat og kollega Mark Pettit står han i startgropen til sin sjette auksjon til inntekt for kreftsaken.

Og det er ikke småtterier Mark og Anthony, som begge har hatt kreft, har samlet inn på fem år. 700.000 kroner, inkludert pasientbilen «Spirit» til onkologisk avdeling på Haukeland sykehus.

4. oktober skal lommebøker, champagneglass og klubbe svinges på «The English Pub», og innen den tid trenger gutta ting å auksjonere bort.

Eksklusiv ertestuing

Noen objekter har de allerede. Boksen med ertestuing som henger i ramme og glass på veggen ved baren, for eksempel. Den ble solgt for fire år siden for 850 kroner. Den nye eieren ville imidlertid ikke ha den, og ga den tilbake til puben. Siden er den blitt auksjonert bort hvert år, og i fjor gikk den for 4500 kroner.

— Ertene er gått ut på dato for lenge siden, sier Mark med et skjevt smil.

Nå kommer i hvert fall ertestuingen i Guinness rekordbok - som verdens dyreste boks med erter. Det er bare å by!

Vil du kjøpe billett eller gi objekter til auksjonen, kan Mark nås på telefon 916 12907, og Anthony på 930 63281. Unge med kreft får pengene

Denne gangen går imidlertid ikke pengene til kreftavdelingen på Haukeland. I år er det Ungdomsgruppen i Den Norske Kreftforening (UG), avdeling Hordaland/Sogn og Fjordane som skal få auksjonspotten.

— Vi er glade og veldig overrasket, sier leder Ingeborg Kvivik (25).

I fjor samlet Mark og Anthony inn 140.000 kroner, ny rekord - igjen. Kanskje blir summen enda høyere i år? Uansett vil pengene komme godt med i en slunken pengekasse hos UG.

— Årsbudsjettet vårt er på tjue tusen, forteller Ingeborg. Nye planer for høsten begynner å ta form, det sosiale er viktig for de unge som er eller har vært rammet av kreft.

— Nå kan vi ha hyppigere og artigere medlemsmøter. Kanskje friske opp lokalene litt, og kanskje kan vi dra på flere turer også, sier Ingeborg. Hun drømmer også om å kunne opprette det nedlagte ungdomsrommet som var på kreftavdelingen på Haukeland tidligere.

Håper på Ylvis og Sondre

Auksjonsobjektene tidligere har vært alt fra helgetur til Voss i Jaguar til PC-er og klær.

— Fått inn noen godbiter i år?

— Well, vi har jo autografen til Chris Isac, pluss en signert West Ham-drakt, sier Anthony.

Ildsjelene håper på å få noen kjendiser til å kaste glans over arrangementet. Ylvis-brødrene, Sondre Lerche og Dagfinn Lyngbø står langt oppe på ønskelisten.

— Vi skal snart ta kontakt med dem. Trenger bare ti minutter av deres tid auksjonskvelden, så vi får krysse fingrene, sier Mark.

— Vi har forresten fem kubikk med hestegjødsel også, gliser Anthony.

La oss håpe kjøperen ikke leverer den tilbake ...

PÅ'AN IGJEN:</b> Snart svinges klubben for sjette gang på «The English Pub». Mark Pettit (t.h.) og Anthony Hill har til nå samlet inn nærmere 700.000 kroner til kreftavdelingen på Haukeland, og i år skal pengene gå til Ungdomsgruppen i Den Norske Kreftforening, avdeling Hordaland/Sogn og Fjordane. Det er leder Ingeborg Kvivik glad for.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN