• Ble det så dårlig til slutt? Ja, ja, nå er jeg bare glad det er ferdig, sier Thomas Charlsen (29) i Bergen Akademiske Bridgeklubb.

ØIVIND ASK

Folk var fornøyd med turneringen, og da var også arrangementskomiteen tilfreds, deriblant Thomas, Kirsten Rita Arnesen og turneringsleder Per Nordland sammen med mange andre som har jobbet for at alt skal klaffe rent praktisk.

I går havnet Thomas og makker Jim Høyland helt ned på 42. plass i storturneringen i Bergen Kongressenter. Det er ikke vanlig kost for de to, som er vant til å være på premielisten.

41 år gamle Jim Høyland, som er lærer ved Eivindvik barne— og ungdomsskole, har flere EM bak seg, og Thomas Charlsen spilte for Norge nå i sommer. Men det er første gangen de er makkere.

- Bare katastrofen

Det begynte bra. Etter lørdagen lå de på 11. plass og hadde en premie i sikte, men i går gikk det jevnt nedover.

— Dette er katastrofe. Nei, nå har vi helt mistet motivasjonen. I toppen er turneringen stort sett avgjort, vi får bare avslutte.

— Hvorfor gikk det så dårlig.

— Av og til er det tilfeldigheter som avgjør. Noen ganger er vi heldige når vi tar en sjanse, andre ganger ikke, men så har vi ikke spilt spesielt godt heller.

Det gjorde derimot Geir Olav Tislevoll og Olav Berset fra Sunndalsøra BK, som vant med god margin og delte premien på 22.000 kroner. I alt 68.000 kroner ble betalt ut i pengepremier, i mesterpuljen blir de 17 beste parene premiert. Det beste bergenslaget ble Helge Hantveit og Jonny Rasmussen fra Bergen Akademiske på 9. plass.

- Kunne vært ute på tur

Jim stakk av før premieutdelingen. Han hadde en totimers biltur foran seg før han er fremme i Eivindvik.

— Det er tragisk at vi har sittet her inne denne flotte helgen, den første på evigheter. I stedet kunne vi vært en tur på fjellet, sukker han da han tar på seg jakken og takker for spillet.

Jim spiller 6-7 helger i året, 1. divisjon, NM og enkelte storturneringer, som denne som går samme helg hvert år.

Her er samlet de beste fra Norge, noen av dem er også verdensstjerner som Tor Helness som har gjort seg til heltids bridgespiller, tidligere var han sjefmegler i Alfred Berg. Makkeren hans Geir Helgemo er verdensmester for enkeltspillere. Av utenlandske kjendiser i miljøet kan vi nevne Zia Mahmood fra England.

I alt 244 spillere deltok fra hele landet, i tillegg kom det folk fra Bulgaria, Island, Polen, England, Danmark og Sverige. En tredjedel av de 244 kommer fra Bergens-området.

Det var flest menn rundt bordene i helgen, mer enn normalt. Vanligvis er kvinneandelen på ca. 20 prosent, men her var den nok enda noe lavere.

- Litt spesielle

De fleste spilte konsentrert og stille, men det var også små tilløp til prat og latter rundt bordene under de siste spillene. Det var sikkert flere av dem som hadde gitt opp tanken på premie.

Men noen sto på til siste slutt:

«Kom igjen da, du har vært borte i 6-7 minutter nå!» var det en som utbrøt til makkeren sin. Men ingen sure miner for det.

— Som folkerase er bridgespillere flest veldig spesielle, mener Thomas.

— Svært mange her i lokalet har analytiske jobber. Det kan være en fordel når vi spiller under tidspress.

Selv er Thomas investeringsrådgiver i DnB Nor. Han er gift med Ann Iren og far til Mathilde på fire år.

— Heldigvis spiller ikke Ann Iren bridge, det kunne blitt litt for mye hjemme da. Men Mathilde kan få lære etter hvert, hvis hun vil.

Selv begynte Thomas i 11-12 års alderen, mens Jim var bare seks.