kantinen TRULS SYNNESTVEDT truls.synnestvedt@bt.no

De foreløpig 750 Telenor-ansatte på Kokstad mangler ikke underholdning og action i det ruvende telehuset langs Flyplassvegen.Og lunsjen er intet unntak.I dag er det gratis vafler i kaffebaren i den innendørs Telenor-gaten.Et slags surprise-party.— Vafler for å skape et sosialt samrøre, forklarer markedsdirektør Terje Gilje.Gilje brenner for at den myldrende gågaten skal være et kreativt møtested for alle husets brukere.Fra de trauste ingeniørene med lang og tro tjeneste, til den nyrekrutterte internett-generasjonen med @-øyner og Cola på baklommen. Gratis kaffegodt skal bli et virkemiddel for å romle Telenors generasjoner sammen på husets gateplan.- Denne gaten skal leve, sier Gilje. Ved åpningen i oktober var her dekket til 800. En flerbruksgang, med andre ord.Og på vaffelepremieren i går gikk det strykende. Røredamen gikk tom en time før tiden! Høy i hatten Mens kjøkkensjef Eli Håkonsund står som en merkevare i meterhøy kokkelue mellom buffiene i lunsjsonen.- Vi sier kafi, ikke kantine, sier vår guide Gilje, og vi gir ham medhold på flekken.Her er matpakkene og termosene i mindretall.Ni trauste Telenor-kantiner over hele halve byen er lagt ned. Og blitt til en trendy en på Kokstad. Som kantine, kafi, kaffebar og 14 døgnåpne kaffemaskiner med full pakke.Kafien har åpen front mot myldremiljøet i Telenor-gaten og tilbyr dagens suppe, dagens lunsj og dagens middag, til standardprisene 16, 22 og 42 kroner.I går i form av fransk løksuppe, to varme pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon, og skinkestek med sennepssaus.- Det går mer og mer på varm mat, forteller kjøkkensjef Håkonsund, rekruttert til Telenor fra intet mindre enn Hotel Admiral.- Dagens suppe er en banker og kjøttkaker den mest populære middagen, torsdagsraspeballene til tross, forteller hun. Av de påsmurte tilbudene er det særlig bagetter med kylling i karri og ditto med leverpostei og bacon som får Telenor-ansatte til å glemme matpakken hjemme.Nesten alle. For informasjonssjef Lars Hauge betror oss at han har smurt matpakke i 38 år og gjør det fremdeles. Glem matpakken Men han kan trygt begynne å glemme den, han også. For vår uhøytidelige smakstest påførte oss bare gode minner. Det samme gjaldt fotograf Arne Nilsen, som i går plukket olivenbrød med laks som førstevalg til lunsj.- En kontinental smak her, lød hans rutinerte dom og vi aner en nesten-sekster. Pannekaken med salt og søtt falt også i smak. Noen upris var det heller ikke på maten. - Kundene betaler bare for råmaten, altså det maten koster i innkjøp, Telenor skal ikke tjene penger på dette, forklarer markedsdirektør Gilje. I kafien hos ham er også betalingen selvbetjent. Du taster inn prisene på det du kjøper og registrerer totalprisen på et kort.- Folk lærte seg raskt teknikken, det er sjelden store køen, sier Gilje. Han gleder seg til sommerdager med kantinedrift på bryggen i bakgården. Assortert utvalg Rundt oss i røda rummet sitter et assortert utvalg Telenor-ansatte og lunsjer med smil om munnen.- Etter hvert er de fleste samlet her på Kokstad, sier informasjonssjef Hauge, ser seg rundt, og finner folk som jobber med det meste fra mobiltelefoner, internett, kundeservice, opplæring, kartverk og kataloger. Akkurat nå er de ute til lunsj.

fakta/Telenors kantine

Byredaksjonen har vært på kantinebesøk ved en del av byens offentlige og private bedrifter, og i tiden fremover vil vi gi våre lesere fyldige og forhåpentlig velsmakende reportasjer derfra. Med vekt på miljø, priser og annet snacks. Vi begynte i Politihuset, var deretter i Sjaluppen på Haakonsvern, på Studentsenteret, på Blikkvalseverket og besøker nå kantinen i det nye Telenor-bygget på Kokstad.Åpningstid: 10.30 - 17.30Priseksempler: Kaffe, te, melk og juice er gratis. Brød/smør/syltetøy: Kr. 6. All påsmurt mat: Kr. 18. Dagens suppe: Kr. 16. salat: Kr. 22. Påleggskuverter: kr: 6, 10, 15. Pannekaker med bacon og blåbærsyltetøy: To for kr. 22.Spesialitet: Suppe hver dag er populært. Raspeballer om torsdagene. Kjøttkaker på middagstoppen.Miljø: Kantine med kafipreg. Luftig åpen mot foaji. Praktisk selvplukk fra to buffier. Småbord. Trivelig utsikt til kunstig brygge og steinlandskap. Et hyggelig møtested.