De er kunstnere, fiskehandlere, pensjonister, brukthandlere, ridelærere og gateselgere.

Det eneste de har felles er at de er eldre menn — menn med rynker.

— Rynker er flott! Det er tragisk at folk skal gå rundt og være redd for å få rynker, stønner Hilde Hjertnes (45) - til daglig lærer på Krohnsminde videregående skole, nå også fotograf med utstilling på restaurant Escalón på Vetrlidsallmenningen.

Og i går i full fart med å henge opp fotografiene på en grønn vegg innerst i tapaslokalet, med god hjelp av en hammer og venninnen Siren Tyborgnes.

— Han der er så flott, at han må få henge alene, sier Siren med hammeren - fotografen nikker samtykkende - og spikeren smeller i veggen.

Ja, så flotte synes adjunkt Hilde at eldre menn er, at hun har gått hen og snekret en hel liten fotoutstilling av rynkete sjarmører fra hele halve verden.

Bildene er unnfanget de siste to-tre årene, under reiser i mange land. I fiskehallene i Funchal på Madeira, i kunstnerkvarteret Montmarte i Paris, på en rideskole i Hillerød utenfor København og ved Katedralen i spanske Barcelona. Sågar «Siggen» på Korskirkeallmenningen er kommet på den grønne vegg på Escalón.

Når og hvorfor hun begynte med fotografering har hun litt problemer med å redegjøre presist for. Men et godt fotoapparat i 40 års gave var en inspirasjon. Det samme var bilder hun har tatt i mer familiære sammenhenger.

Men nå handler det altså om menn. Eldre menn. Flotte eldre menn. Menn med levd liv i rynkene!

Til tapasen.

HENGER OPP: Hilde Hjertnes henger opp bilder av eldre menn på restaurant Escalón på Vetrlidsallmenningen.<p/>FOTO: EIRIK BREKKE