Den Norske Turistforenings medlemsblad Fjell og Vidde sammen med Forbruker-rapporten testet før jul ut barnepulker. I Forbruker-rapporten nr. 10 i fjor, og i siste nummer av Fjell og Vidde, er testen offentliggjort. Forbruker-rapporten skriver:

«Fjellpulken er den beste av pulkene vi har testet, og utmerker seg både med kjøreegenskaper og komfort. Lapplander får også en god karakter, mens Norpulken falt gjennom på grunn av at låsemekanismene løsnet under testen.»

Tre gode pulker

I Fjell og Vidde heter det at alle de tre pulkene er meget komfortable for barna og har meget god sikkerhet, også Norpulken som har fått nytt karabinkrokdrag. (Det var det opprinnelige draget som løsnet under testen og det er nå skiftet ut. Og dermed er denne pulken sikkerhetsmessig like god som de to andre pulkene. Red.s anm.)

For både barn og voksne er utgangspunktet at man skal ha en fin opplevelse på tur i påskefjellet. Det betyr at det ikke må være for kaldt. Fjell og Vidde anbefaler at barn under to år ikke bør være ute når gradestokken viser mer enn 10 minusgrader eller sterk vind. Det er en klar fordel å være to voksne på turen slik at den ene hele tiden kan kontrollere at barnet har det bra.

Uteklær i pulken

Fjell og Vidde skriver: «Barnet bør ha på seg uteklær i pulken, men støvlene bør tas av slik at føttene kan beveges fritt. En god, vindtett lue er viktig sammen med skjerf og votter. I tillegg må barnet sitte i en varmepose og i bunnen av pulken må det være en tykk, isolerende matter (som følger med i alle de tre pulkene.)

Vindskjermene gir ikke god nok beskyttelse mot sollyset. Lys og reflekser kommer inn fra alle kanter. Bruk solkrem med høy faktor og solbriller som blokkerer for UV-strålingen på barnet. Dette er viktig også i overskyet vær.»

God sikkerhet

Når det gjelder sikkerheten, skriver bladet at det viktigste er at pulktrekkeren opptrer fornuftig, velger enkle løyper og kjører defensivt og forsiktig og til enhver tid har kontroll over pulken. «Pulkene velter svært sjelden i preparerte spor. I trange, kuperte skogsløyper og i skavler på snaufjellet kan det derimot hende. Sikkerheten ved velt er meget god hos alle pulkene.

Forskjellen mellom pulkene er liten. De er alle meget gode. Valget mellom de tre pulkene blir et spørsmål om hvilke egenskaper, detaljer og løsninger som passer eget bruksområde best.», skriver Fjell og Vidde.