Utstyrt med appelsiner, tegneutstyr og den håndlagde kuen McTrist ville de gjøre det kjent for alle og enhver at de ikke har mye til overs for masseproduserte hamburgere i amerikansk innpakning.

Markeringen skjedde på den internasjonale «Anti-McDonaldsdagen». Også i andre norske byer var det planlagt demonstrasjoner.

— McDonalds utnytter sine ansatte. De nekter dem konsekvent å organisere seg, hevder talsmannen for demonstrantene, Kim Størksen (23).

På hamburgerkjøkkenet hadde man imidlertid lite til overs for okkupasjonen. Etter kort tid ble politiet tilkalt for å rydde opp. Tjenestemennene forberedte seg først på å kaste ut hamburgeraktivistene, men driftssjefen ved McDonalds, Johan-Petter Raa, bestemte seg for å la dem bli.

— De oppfører seg såpass pent at de kan få sitte i ro og spise matpakken sin. Vi har nok av bord, sier Raa, som for øvrig tilbakeviser at McDonalds utnytter sine ansatte.

APPELSINER MOT HAMBURGERE: Politiets operative uteleder, Harald Kårtveit, mottar appelsiner av Helge Eggebø (19) og Marianne Aarø (18) på den internasjonale «Anti-McDonaldsdagen».
FOTO: VEGAR VALDE