May Linn er elev i tiende klasse og har ennå ikke helt bestemt seg for om hun vil velge allmennfag når hun neste høst tar fatt på videregående. Ingeniørfag er imidlertid også blant de alternativene som hun kunne tenke seg å ta fatt på. Akkurat nå er målet å få gjennomført et mopedførerkurs i vinter slik at hun er klar til sekstenårsdagen.

Hovedaktivitetene under ingeniørdagene foregikk på Vågsallmenningen under Forskningsdagene. I tillegg var det blant annet arrangert besøk på Høgskolen for flere hundrede elever fra tiende klasse.

Ingeniørdagene arrangeres av NITO (Norges Ingeniørorganisasjon), Tekna (Teknisk-naturvitenskapelig forening) og RENATE (nasjonalt senter for rekruttering til naturvitenskapelige og teknologiske fag).

Ingeniørdagene startet som Ingeniørenes dag i 2000. I år var arrangementene spredt over en hel uke, og på flere steder i landet var det etablert samarbeid med Forskningsdagen. Et viktig formål med ingeniørdagene er å fremme interessen blant elever i grunn— og videregående skole for realfag og teknologi.

GLAD VINNER: Mai Linn smilte bredt da hun 5. oktober fikk overrakt premie og diplom fra NITOs avdelingsleder Ingar Aven og leder for arrangementsutvalget, Tina Endresen.