— Hele annen etasje, både inn- og utlandsterminalene måtte tømmes for folk og inspiseres. En bagasje skulle sjekkes manuelt, men passasjeren tok den med seg og gikk inn i hallen før dette ble gjort. Jeg vet ikke om han stakk av eller bare ikke hadde fått med seg at han skulle sjekkes, sier security-sjef i Avinor Bergen lufthavn, Lasse Solberg.

Se video: Kaos på Flesland

Ny kontroll

Dette skjedde ca. klokken 16.20. Alle som var i avgangshallene måtte ut av hallene og gå igjennom sikkerhetskontrollen på nytt.

— Køene har begynt å minke nå, men vi blir nok ikke kvitt dem før nærmere klokken 18, sier Solberg.

Lufthavnspersonalet har ikke full oversikt over hva hendelsen vil føre med seg av forsinkelser, men reisende må nok belage seg på litt venting utover kvelden.

— De første flyavgangene som ble berørt tar av nå. Jeg kan ikke si noe om hvor store forsinkelser dette medfører, men kan tippe på rundt en times tid, sier Solberg.

Dermed må alle passasjerer ut fra avgangshallen og gå gjennom sikkerhetskontrollen en gang til.

— Det er en dum tid dette skjer på. Mange passasjerer. Vi regner med at det vil ta rundt 40 minutter å tømme avgangshallen, sier Aksnes.

Lufthavnsjefen antyder at hendelsen påvirker rundt 800 passasjerer.

«Uren bagasje»

- Hvor ofte skjer det at håndbagasje kommer gjennom ukontrollert?

— Ikke så ofte, kanskje et par-tre ganger i året, at vi finner «uren bagasje». Men passasjerene har ingen grunn til å være bekymret. Vi gjør dette for sikkerhetens skyld, understreker Aksnes.

KØER: Det oppsto lange køer på Flesland etter at avgangshallene måtte evakueres i ettermiddag.
Bjarte Trettenes