Tysse Plätzer har ikke brukt idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell siden OL i Aten for fire år siden.

— Da jeg kom til Beijing, ble jeg plutselig usikker. Jeg ble usikker på min egen form, og jeg begynte å tenke på formen til konkurrentene mine. I løpet av et kvarter hos Britt mandag fikk jeg satt i system det her oppe, sier medaljehåpet fra Søfteland og peker på hodet sitt.

I morgen går hun 20 km kappgang i Beijing-OL. Dette er sølvvinneren fra 2000 sitt siste OL.

Tvilte før brorens smell

— Var det etter din brors 21. plass at du begynte å tvile?

— Nei, det var før det. Klart vi er så tett og har relativt likt treningsprogram. Men Erik er i god form. Han hadde bare en dårlig dag på jobben. Det vi har gjort har sannsynligvis vært riktig, sier Kjersti Tysse Plätzer.

Hun har hatt en flott sesong med flere seirer i World Challenge, som er kappgangsportens høyeste nivå. Men tre russiske kappgjengere med årsbeste i verden har ikke deltatt i de stevnene.

— Jeg forventer at russerne går rett fra start, sier hun.

— Og du går med?

— Det vet jeg ikke. Jeg har ikke lagt noen taktikk. Får bare se hva som skjer. Alle konkurransene jeg har gått i år har vært ulike taktisk, så jeg har god trening i å mestre det.

- God nok til gull

Hun går med pulsklokke, og sier at hun vanligvis går etter klokken de første 12 kilometerne. Så lever løpet av seg selv de åtte siste.

Blir det hardkjør fra start, kan hun måtte la pulsklokke være pulsklokke, og stole på at det holder.

— Jeg tenker at dette er mitt siste OL og at nå har jeg sjansen, for siste gang. Det er en pådriver, sier hun.

I tillegg til de tre russerne, regner hun med en hviterusser i favorittsjiktet.

— Og jeg aner jo ikke hva kineserne finner på. Ellers kjenner jeg alle i feltet. Målsettingen min er å ta medalje, sier hun.

— Jeg er god nok til å vinne gull.

Trent uavbrutt etter jul

Tysse Plätzer mener grunnen til den gode sesongen så langt er at hun har fått trent og konkurrert uavbrutt siden jul. Det har ikke skjedd de siste tre årene. Men hun vil ikke si at hun er i sitt livs beste form.

— Nei, det var jeg før OL for fire år siden, om man skal se på treningsresultatene. Det er ikke det at man nødvendigvis går raskt på trening som betyr noe. Da trente jeg tydeligvis for hardt, sier hun med henvisning til 12. plassen i Aten-OL.

Familien er heiagjeng

Hun har vært i OL-byen siden sist onsdag, og er fornøyd med forholdene.

— Jeg er skikkelig begeistret for deltakerlandsbyen. Den er fantastisk flott. Sydney var også veldig bra. Aten vil jeg helst ikke uttale meg om, sier hun kryptisk.

Tysse Plätzer har ektemannen ved sin side som trener. Barna og foreldrene er heiagjeng.

— De er kommet nedover. Det gir meg trygghet inn mot konkurransen å vite at de er her og har det bra.

HAR BRORENS SMELL I BAKHODET: - Jeg har litt i bakhodet det som skjedde med Erik. Ikke bare han, men halvparten av herrefeltet følte seg fine, helt til det bare var tomt, sier en medaljejaktende Kjersti Tysse Plätzer (36). I morgen går hun for medalje på 20 kilometeren i Beijing-OL.
Håvard Bjelland, BT