Mari Wedum

I formiddag valgte selskapet å suspendere den 26-år gamle vekteren som nå er pågrepet og siktet for medvirkning til grovt ran.

Toska navnga vekteren

– Vi har lenge vært kjent med at en av våre ansatte har figurert i Nokas-saken. Med tanke på opplysningene som har kommet frem i lagmannsretten i dag, hadde vi ikke annet valg enn å suspenderer vedkommende inntil videre, sier Reisænen.

Grunnen til at dette ikke har blitt gjort tidligere, skal være at politiet ikke har gitt klart grunnlag for at dette var nødvendig.

Dialog med politiet

– Vi har vært i dialog med politiet helt siden ankesaken begynte i høst, og forholdt oss til deres opplysninger i saken. De har hatt samtaler med vedkommende, men ikke tidligere gitt oss indikasjoner på at vi burde kvitte oss med ham, sier Reisænen.

Vekterens tilknytning til Nokas-dømte Thomas Ingebrigtsen gjorde at 26-åringen tidligere har vært inne til politiavhør. Han har hatt status som vitne i saken.

– Det har ikke vært noe grunn til mistanke mot ham tidligere, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Ifølge Reisænen har vekteren god samvittighet.

– Det har vært en stor belastning for vedkommende, men han har ikke dårlig samvittighet. Dette er ikke noe kjekk situasjon å bli dratt inn i. Vi venter nå på tilbakemelding fra politiet for dermed å få avklart situasjonen, sier Reisænen.

Kjente til lokaler

Han bekrefter at Group 4 Securicor har kjørt verditransport innom enkelte av lokalene som Toska tidlig skal ha fått kjennskap til via en eller flere infomanter. Det er her snakk om nye Nokas, Kreditkassen, daværende Nokas-bygg og hvelvet til DnB NOR på Domkirkeplassen.

– Både Nokas-bygget og Nordea har vært på vår kundeliste. De øvrige kjenner jeg ikke til, sier Reisænen.

Han opplyser at den siktede 26-åringen den siste tiden ikke kjørt verditransport, men drevet mobilt vakthold.

bt.no/aftenbladet.no