• Jeg måtte gå mot venninnen min i semifinalen, sukker Christina Koløen (8) fra Fitjar, som i helgen vant gull og sølv i JKA cup i shotokan karate.

Mens Christina var storfornøyd etter å ha vunnet sølv i kata (mønster) og gull i kumite (kamp), var hun ikke like glad for å ha slått ut venninnen Chayenne Berntsen i semifinalen i kumite.

— Vi trente med hverandre før stevnet, og så måtte vi gå mot hverandre. Da tenkte jeg bare «åååh!» Men vi blir ikke sure på hverandre. Hun tok gull sist gang, forteller Christina.

Lyst til å klare det

Den gangen ble det sølv og bronse på åtteåringen. Men da hun satt ved frokostbordet før helgens stevne, bestemte hun seg for at denne gangen skulle det bli gull og sølv.

  • Jeg hadde i hvert fall lyst til å klare det, smiler Christina.

- Skal aldri slutte

Planen hennes var å gå sterke teknikker og ha høy kiai, og det fungerte helt som det skulle. Og etter at hun fikk flest flagg fra dommerne i finalen i kumite, sto venninnene fra Fitjar klare til å gratulere den nybakte gullvinneren.

  • Jeg liker stevner, for da kan du vinne gull, sølv og bronse. Før hadde jeg tenkt på å slutte, men så vant jeg sølv i forrige stevne, så da giddet jeg ikke slutte likevel. Nå skal jeg aldri slutte! stråler Christina.
STERKE TEKNIKKER: Christina Koløen (8) fra Fitjar overbeviste med sterke teknikker og høy kiai og vant gull i JKA cup i shotokan karate.
Martin Eilertsen