• De sa jeg måtte kle meg i gjennomsiktige klær og selge seksuelle tjenester for å klare å betale gjelden min, sa thaikvinnen i retten i dag.

Den thailandske kvinnen skal ha blitt lokket til Norge og lovet opp til 100.000 kroner i betaling i måneden for å drive massasje.

Etter et kort opphold i Sverige dro fornærmede videre til Oslo sammen med en av kvinnene som er tiltalt for menneskehandel. Vel framme ble de hentet og kjørt til en leilighet der hun fikk beskjed om at hun måtte jobbe som prostituert.

— Hvordan reagerte du på dette? spurte aktor.

— Jeg var fullstendig sjokkert og sa at jeg ikke ville. Da sa NN (tiltalte red. anm.) at jeg måtte tjene penger slik at jeg kunne betale tilbake gjelden min. Hun dyttet meg inn på et rom og sa at jeg måtte gjøre det som kundene ønsket. Hvis ikke ville hun ringe familien min i Thailand, svarte 41-åringen som er politiets hovedvitne i saken der to kvinner er tiltalt for menneskehandel.

- Kjøpte mat

— Hva var planen da dere først kom til Sverige, spurte aktor.

— I Gøteborg bodde jeg hos NN og samlet krefter før jeg skulle reise videre til Oslo. Jeg utførte vanlig massasje 4-5 ganger. Det var ikke snakk om å prostituere seg. Jeg kjøpte mat for pengene jeg tjente, sa kvinnen.

Vel fremme i Oslo skjønte hun fort at noe var galt.

— Det gikk så lang tid uten at det skjedde noe. De sa til meg at jeg måtte vente, men jeg visste ikke hva jeg skulle vente på.

- Fikk ikke gå langt

Den thailandske 41-åringen fikk ikke gå lenger enn til den nærmeste 7-Eleven butikken for å kjøpe mat.

Hvis hun dro lenger fikk hun kjeft av kvinnene som nå er tiltalt for menneskehandel.

Som prostituert tjente kvinnen mellom 600 og 1500 kroner per kunde. Hvis hun fikk 1500 kroner, skulle eieren av bordellet ha 300 kroner. I tillegg måtte hun betale for husleie og annonsering.