Kjellerleiligheten i huset som ligger i Florvågbakken på Askøy ble så ødelagt av vannet at fuktighet fremdeles gjør huset ubeboelig. Nå bor hun på hotell

Vannet har trengt inn i veggene og under belegget. Mugg— og råtestanken slår imot oss når Dahl låser BT inn i kjelleren. Siden hun våknet av at vannet flommet mot huset hennes onsdag morgen 13.september, har hun ikke hatt helse til å bo i huset.

Bor på hotell

Askøykvinnen er sterkt plaget av astma og får pustebesvær bare av å vise BT rundt i den flomskadete kjelleren. De siste tre nettene har hun bodd på hotell fordi huset fremdeles er ubeboelig.

Det er ikke første gang det er oversvømmelse i Dahls hus. Eneboligen i Florvågbakken har en elv som nærmeste nabo. I perioder med normal nedbør, går elven i rør under Dahls hage.

Men uværsnatten var ikke dreneringen god nok for de store nedbørsmassene. Elven flommet over og vannet trengte inn i huset. 20 dager etter er hagen og huset fremdeles tydelig preget av ødeleggelsene etter elven som tok helt nye veier i uværet.

Foran huset har hagehellene løsnet og et hull i jorden inn mot husmuren viser vannets herjinger.

Fylt med jord

— Etter uværsnatten var det meste av garasjen fylt med jord, forteller Dahl

Det meste av jorden er nå ryddet vekk fra garasjen. Men kjellerleiligheten er fremdeles sterkt preget av ødeleggelsene vannet forårsaket. Og huseieren vet ikke når det igjen blir mulig å ta imot leieboere der.

FORTVILET: Åse Dahls hage og hus bærer fortsatt tydelig preg av det voldsomme regnværet og flommen for 20 dager siden.

EIRIK BREKKE (foto)