• Vi følte oss omtrent som kveg

Arvid Eide er en av mange som bor i Arna og daglig reiser med toget til jobben i Bergen sentrum.

Han har lenge ergret seg over den dårlige servicen han mener NSB leverer. I morges ble bunnen nådd, da måtte mange av de reisende stå hele veien — i en godsvogn.

— I dag opplevde vi at de reisende ble tilbudt kuvogn på strekningen Arna - Bergen. Vi følte oss omtrent som kveg. Dette er totalt uakseptabelt, raser Eide.

Han har sendt klage til NSB og forlanger at konserndirektør Geir Isaksen ordner opp.

- Uakseptabelt

— På vegne av Arna-folket forlanger jeg skikkelig materiell på strekningen slik at det er sitteplass til alle og vi må få en avtale om enhetstakst på toget innen 1.januar 2012. I tillegg forventer vi en offentlig beklagelse på det som skjedde i dag, sier Eide.

Helt uakseptabelt!

Arvid EideHan mener at det er nødvendig med tre vogner når det er så mange reisende.

— Ofte kjører NSB kun med to som medfører at man står som «sild i tønne». Dette er også uakseptabelt, spesielt når det skjer ofte.

Eide mener han stadig opplever at det blir satt inn togsett som ikke er bra nok på strekningen.

NSB svarer

Isaken har vært to uker i stillingen og da han ble ansatt sa han dette til nsb.no:

«Forutsetningen for å lykkes er at tiltroen og tilliten til NSB bedres. Det forutsetter at NSB hele tiden leverer et forutsigbart og godt reisetilbud.

Henning Lirhus, salg- og markedsansvarlig for Bergensbanen sier at de vanligvis kjører med tre vogner på de mest trafikkerte avgangene om morgenen, Arna-Bergen kl 07.20 og 07.50.

— Vi har gamle togsett og de krever en del vedlikehold. Men det er klart at vi beklager at kundene våre opplever dette som et dårlig tilbud og at det ikke er nok sitteplasser når det skjer uforutsette ting, sier Lirhus.

Bedre enn bussen?

I dag var det et tog med tre vogner, men en del seter var tatt ut av passasjeravdelingen i den ene vognen. Det er fordi det toget brukes til og fra Rallarvegen og da trenger folk plass til syklene sine også.

Men hvorfor bruker dere toget mellom Arna og Bergen uten å sette inn igjen setene?

— Det er ikke bare å ta inn og ut setene, når vi har tatt dem ut, så står de ute hele sommeren. Når vi tar dette i bruk på strekningen Arna-Bergen, er det fordi det skjer uforutsette ting. Vi ønsker i utgangspunktet å tilby sitteplasser til alle.

Alternativet er at vi setter inn buss, som vil ta 25-30 minutter inn til sentrum. Da er det kanskje bedre å stå 7-8 minutter på toget. Ellers anbefaler vi de reisende å utnytte kapasiteten fullt ut, slik at man ikke sitter bare to personer der som det er tre seter, sier Lirhus.

Hva mener du om NSB-tilbudet mellom Arna og Bergen? Si din mening under!