De Jong sier til aftenbladet.no at selskapet ser meget alvorlig på det inntrufne. Havarikommisjonen for luftfart er rutinemessig koblet inn i saken.

Det var ved 21.30-tiden lørdag kveld at helikopteret nødlandet på Vigrestad, kort tid etter at det var kommet inn over land fra Nordsjøen.

— Dette er et helt nytt helikopter som var blitt hentet ved fabrikken ved Marseille. På vei til Norge var det gjennomført en mellomlanding med tanking av drivstoff i Den Helder. På vei over Nordsjøen oppdaget besetningen et problem med at drivstoffet i en reservetank ikke kom over i hovedtanken og videre til motoren. På grunn av drivstoffmangelken valgte de å sette helikopteret ned så snart de kom inn over land, sier Renee De Jong.

- Ble dette oppfattet som en dramatisk situasjon?

— Det er alltid ubehagelig å komme i en situasjon der man ikke har nok drivstoff. Vi ser meget alvorlig på dette. Nå gikk det heldigvis greit, men under andre omstendigheter kunne det fått et annet utfall.

- Hva skjer nå med helikopteret?

— Det står fortsatt ute på jordet her på Vigrestad.. Vi holder nå på med ulike undersøkelser, og tar sikte på å fly det til Sola søndag ettermiddag, sier De Jong videre til aftenbladet.no.

EC 225 har plass til 19 passasjerer og en besetning på to. Modellen er en videreutviklet, avansert utgave av Super Puma. Det er også blant de helikoptertyper som vurderes når Sea King omsider fases ut.som redningshelikopter i Nordsjøen. Helikopteret som nødlandet lørdag, skal stasjoneres i Hammerfest i forbindelse med Goliat-feltet.