Mandag kom 35-åringen til Kristiansund med helikopter. Der ble han pågrepet. Etter det BT forstår, mistenker politiet ham for å være involvert i fem smuglerturer i løpet av et halvt år.

Onsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling. Politiadvokat Jan Grahl-Madsen fikk det han ba om — fire uker varetekt med brev- og besøkskontroll. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse.

Så sin egen bil på bt.no

35-åringens advokat, Fredrik Verling, reagerer sterkt på politiets håndtering av saken.

— Politiet ville ikke fortelle ham noe om årsaken til beslaget. Først da han så sin egen bil på bt.no lørdag, forsto han hva det dreide seg om, sier Verling.

Vogntoget som var avbildet, ble stoppet på Voss i forrige uke. Der fant politiet 11.200 bokser øl og 540 liter vin skjult bak noen stabler toalettpapir (se bildet). Alkoholen var smuglet inn i landet via Sverige. Sjåføren ble varetektsfengslet for to uker.

Mannen som ble pågrepet på Voss skal ha leid vogntoget av 35-åringen i høst.

- Kan bli farlig for ham

Verling reagerer også på at påtalemakten krevde fire uker varetekt.

— Politiet har gått ut i mediene med svært mye informasjon om saken. Det kunne han lese mens han var på jobb. Det gikk jo en nesten en uke fra de gjorde beslag hjemme hos ham til han ble pågrepet mandag kveld. I den tiden kunne han ha kontaktet hvem han ville. Da virker det nokså meningsløst å holde ham innelåst nå, sier Verling.

Verling mener også at det kan bli en stor ulempe for hans klient at så mye er kommet ut om saken.

— Skulle det være andre som har behov for å forklare seg, så kan de tilpasse sine forklaringer etter det de har lest. Det kan selvsagt være farlig for min klient, sier han.

TORSMUGLING: Store deler av smuglerølet skal til Vestlandet og er av det danske merket Slots. Ølet som politiet torsdag beslagla på Voss var av samme merke.
ARKIVFOTO: ARNE HOFSETH