• Jeg kommer til å ta bussen igjen, men jeg vil nok spenne på belte om det finnes.

Karin Huus satt i ulykkesbussen, og måtte tilbringe fødselsdagen på sykehus. BT treffer en mørbanket og trett, men uendelig glad og lettet 67-åring på Nevrokirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus.

Foran henne står hele det lokale pressekorpset med tv-kameraer, mikrofoner og blokker og vil vite alt om hva som skjedde etter at hun gikk på bussen mellom Fyllingsdalen og Øyjorden formiddagen dagen før.

Huus som satt på tredje rad bak sjåføren til venstre i bussen, slo seg stygt. Naturlig nok er hun ennå svært preget av kollisjonen som plutselig rammet henne.

Knust glass

Slik gjengir hun det som skjedde:

— Jeg var nettopp kommet inn på bussen og hadde fått satt meg da det smalt. Heldigvis satte jeg meg i setet mot midtgangen. Hva som skjedde i kollisjonsøyeblikket, vet jeg ikke. Plutselig lå jeg på gulvet. Rundt meg var det blod, knust glass og medpassasjerer som var slengt ut av setene sine. Flere av dem skrek fordi de hadde det vondt. Alt skjedde i løpet av et sekund.

— Jeg er så glad for at det ikke gikk verre. Vi hadde englevakt, sier hun.

— Skrikene var det verste. Jeg har hørt dem i hele natt, sier hun.

Karin Huus satt langt fremme i bussen. Det var en tilfeldighet.

— Jeg har aldri tenkt på at det kan være noen seter som er mindre trygge enn andre om noe galt skulle skje.

Hun er også usikker på om hun ville ha spent på seg belte om bussen hadde vært utstyrt med slike.

— Jeg vet heller ikke om jeg hadde kommet heldigere fra ulykken om jeg hadde sittet fastspent, sier hun. Men redd for å ta bussen er hun ikke blitt.

— Men jeg vil kanskje være litt mer forsiktig med å sette meg foran i bussen neste gang.

Skulle kjøpe togbillett

Karin Huus var vei til byen for å kjøpe togbillett da ulykken skjedde. I går som, for øvrig var hennes fødselsdag, skulle hun reist til Sverige med toget. Nå må turen vente.

— Fødselsdagen ble feiret allerede i helgen. Noen ny feiring i dag var ikke planlagt. Men jeg har fått mange hilsener i dag, forteller Huuse - glad over at hun snart vil være hjemme sammen med familien i Fyllingsdalen igjen.

Fire av de fem personene som ble skadet i ulykken var fortsatt innlagt på sykehus i går formiddag. Alle er lettere skadet.

HJEM FRA SYKEHUSET: Karin Huus er glad hun ikke satt ved vinduet i ulykkesbussen i Fyllingsdalen tirsdag formiddag. I går kunne hun reise hjem fra Haukeland Universitetssykehus, kraftig forslått, men uten alvorlige skader.