De skulle bare til Eikedalen og stå på ski, Sondre og fire kompiser. I stedet endte det med to brukne føtter i gips på Haukeland universitetssykehus.

Ulykken skjedde da Sondre og kompisene kjørte utenfor løypene i Eikedalen skisenter. Han kjørte ned en skråning og rett inn i en diger snøfonn.

— Fløy framover

— Skiene falt av, og jeg fløy framover og tok salto, forteller han da bt.no besøker ham på Haukeland.

Like etter fallet gjorde det ikke så vondt at han trodde noe var alvorlig galt. Men da det likevel ikke gikk å gå på føttene, bestemte gjengen seg for å bære Sondre ned til skitrekket.

— To av kompisene mine byttet på å bære meg ned, forteller han.

Vel nede i bakken ble han undersøkt av personale fra Røde Kors. Heller ikke de trodde det var særlig alvorlig, og Sondre ble kjørt til legevakten av en kompis.

Der måtte han vente i fire timer.

På kvelden ble det konstatert brudd i begge føttene, den høyre foten langt mer skadet enn den andre. Da bare det rett til Haukeland og Sondre fikk begge føttene i midlertidig gips.

Flere brudd

— Høyrefoten har flere brudd, så den må opereres. Bruddet i venstrefoten sier de kommer til å leges av seg selv, sier han og bemerker tørt at skiene kom fra det hele uten en skramme.

Muligens må kirurgene sette inn metallplater i Sondres høyre fot. Uansett kan han regne med å være lenket til rullestol i ukesvis, og krykker i flere måneder etterpå.

— De sier at høyrefoten kanskje aldri kommer til å bli helt hundre prosent igjen. Men alt er jo bedre enn ingenting, sier han.

Sondre er en pragmatisk mann, og tar det hele med stoisk ro. Da foreldrene mente de ville komme hjem fra ferie tidligere enn planlagt, beroliget han dem og sa det ikke var nødvendig.

— Jeg ligger nå bare her uansett, jeg.

— Skisesongen over

Av yrke er Sondre rørlegger samt DJ på si - med andre ord er han vant til å røre mye på seg. Foreløpig synes han det går greit å ligge pal med føttene i været.

— Det var ikke lett å gå på do for å si det sånn. Jeg er nok litt for vant til å bevege meg mye, sier han og konstaterer at skisesongen definitivt er over for hans del.

Dette er ikke første gangen han skader seg i skibakken. Tidligere har han både brukket en tommel og måttet sy leppen.

- Kommer du til å slutte med frikjøring etter dette?

— Nei, jeg tror ikke det.

OPPGITT: Sondre er litt oppgitt over ulykken, men har forsonet seg med at det ikke er så mye å gjøre med saken.
PAUL S. AMUNDSEN