Bergens Tidende, Den Nationale Scene og Litteraturhuset i Bergen inviterte fredag kveld jenter, kvinner, fedre, mødre og besteforeldre tildebatt på kvinnedagen.

Har 100 år med kvinnefrigjøring endt opp med slanketips og botox? Eller har rosabloggene gitt unge jenter et etterlengtet talerør?

Det var utgangspunktet for debatten.

— Dessverre er det ikke plass til mer enn 100 personer i salen. Da vi skjønte at interessen var langt større enn plassen, gjorde vi i stand til 200 personer i naborommet, sier debattleder Liv Skotheim etter at arrangementet er vel i havn.

Dessverre var det ikke mulig å få overført debatten til en skjerm i nabosalen på så kort tid. 200 personer ble derfor svært så skuffet.

— Det var stinn brakke og god debatt. Jenter og damer fra 15-årsalderen til godt voksne pensjonister tok ordet i debatten. Den store diskusjonen var om jenter er friere i dag enn før. Konklusjonen er nok at kampen mot skjønnhetspresset gjenstår. Flere mente at foreldre må være mer på vakt overfor unge jenter som påvirkes av rosabloggene, sier Skotheim.

PANELET: Frode Bjerkestrand (kommentator BT), Hilde Sofie Pettersen (redaktør Fett), Sirill Soltveit Heimdal (spaltist, BT-batt, Kristine Salomonsen (undertøysmodell og blogger).
ØRJAN DEISZ