I tillegg til hovedpremien på 4.8 millioner, hanket den 51 år gamle sjømannen også inn syv annenpremier på ca. 70.000 kroner hver. Til sammen en pen fangst på 5.3 millioner. kroner.

— Han syntes det var mange penger, sier Bjørn Takle, pressetalsmann for Norsk Tipping.

Det var Takle som hadde oppdraget med å ringe sjømannen det glade budskap kl. 20.00 lørdag kveld.

— Han hadde akkurat sjekket kupongen da jeg ringte til ham klokken 20.00 lørdag kveld. Mannen var egentlig ganske rolig. Men litt oppskjørtet likevel, sier Takle.

Austevollingen er matros på sitt tjuende år og kommer til å være det i flere år til.

— Jeg har ikke tenkt å pensjonere meg nei. 51 år er ingen alder, så jeg skal nok jobbe noen år til. Jeg trives godt på jobben, sa den sindige austevollingen da Norsk Tipping ringte.

Den nybakte millionæren er enslig, men far til tre gutter. Han var i ferd med å avslutte sin første ferieuke da telefonen fra Norsk Tipping ringte.

— Hvordan skulle den nybakte mangemillionæren markere kvelden?

— Han skulle ta det stille og rolig og ringe familien dagen etterpå. Han regnet med at guttene var på byen, så han ville vente med å fortelle det søndagen, sier Takle.

Mannen bor i en leid leilighet, og skal bruke pengene til å kjøpe seg sin egen selveier i utkanten av Bergen. Noe han i lengre tid har hatt planer om å gjøre.

I tillegg varslet den glade vinner at det nok kom til å regne litt cash på sine tre sønner. Norsk Tipping ga sjømannen tilbud om økonomisk "krisehjelp", men dette avslo Flaktveits ferskeste millionær.